Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2009

ΜΗΠΩΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΟΥ;

Την ώρα που στην Ελλάδα το "trendy" είναι η αντικατάσταση της Ελληνικης γλώσσας από τα αγγλικά, ένας Γερμανός πολιτικός μας δείχνει το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουμε για να την διασώσουμε. Έτσι λοιπόν ενώ οι προοδευτικοί στην Ελλάδα μας προτείνουν να γίνει επίσημη γλώσσα της χώρας μας τα αγγλικά, στην Γερμανία οι πολιτικοί αρνούνται να απαντήσουν σε ερωτήσεις που δεν γίνονται στην Γερμανική με την αιτιολογία ότι εδώ είναι Γερμανία....

Αν δεν μας πιστεύετε, δείτε το δημοσίευμα από το in.gr για να καταλάβετε τη διαφορά νοοτροπίας που έχουν οι γνήσιοι Πολιτικοί στη Γερμανία και οι ξενομανείς Έλληνες πολιτικάντηδες.... Κυρία Διαμαντοπούλου ποιά η γνώμη σας;;;


Παρατήρηση σε δημοσιογράφο που απηύθυνε ερώτηση στα αγγλικά έκανε ο ηγέτης του FDP




Ο ηγέτης του FDP, ο οποίος θεωρείται ότι θα είναι ο νέος υπουργός Εξωτερικών, Γκουίντο Βέστερβελε, επέπληξε δημοσιογράφο του BBC που του απηύθυνε ερώτηση στα αγγλικά, λέγοντας: «Εδώ είμαστε στη Γερμανία». Οι Ελεύθεροι Δημοκράτες θα σχηματίσουν, όπως όλα δείχνουν, κυβέρνηση συνασπισμού με τους Χριστιανοδημοκράτες της Μέρκελ.

Ο πρόεδρος του FDP έδινε την πρώτη συνέντυξη Τύπου μετά τις εκλογές της Κυριακής, όταν ένας δημοσιογράφος του BBC τον ρώτησε αν θα μπορούσε να απαντήσει σε μια ερώτηση στα αγγλικά.

«Παρακαλώ, αυτή είναι μια συνέντευξη Τύπου στη Γερμανία», του απάντησε ο Βέστερβελε στα γερμανικά.

Ο δημοσιογράφος στην συνέχεια ρώτησε τον Βέστερβελε αν θα μπορούσε να απαντήσει στα γερμανικά σε μια ερώτηση που θα του έθετε στα αγγλικά, μόνο και μόνο για να εισπράξει και πάλι την άρνηση του Γκ.Βέστερβελε.

«Στην Μεγάλη Βρετανία οι άνθρωποι αναμένεται να μιλούν αγγλικά και το ίδιο συμβαίνει και στην Γερμανία, οι άνθρωποι αναμένεται να μιλάνε γερμανικά», απάντησε.

Τελικά, με την βοήθεια διερμηνέα, ο δημοσιογράφος του BBC ρώτησε πως αναμένεται να αλλάξει η γερμανική εξωτερική πολιτική όταν θα αναλάβει ο Γκ.Βέστερβελε επικεφαλής.

Ο Βέστερβελε απέφυγε να απαντήσει. Στη συνέχεια, πρόσθεσε: «Για να γίνω σαφής, θα χαρώ πολύ να σας συναντήσω εκτός της συνέντευξης Τύπου για ένα τσάι και τότε θα μπορούμε να μιλήσουμε μόνο αγγλικά. Αλλά εδώ είμαστε στην Γερμανία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου