Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2009

Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ


ΣΟΥΗΔΙΚΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙ-ΙΣΡΑΗΛΙΝΗ ΑΝΑΦΟΡΑ ΛΙΒΕΛΟΓΡΑΦΗΜΑ

Στην Σουηδία ο Υπουργός Δικαιοσύνης αποφάσισε να μην ξεκινήσει έρευνα σχετικά με δημοσίευμα της εφημερίδας Aftonbladet (AB) που ανάφερε οτι ο Ισραηλινός στρατός και ιατρικοί φορείς συμμετείχαν σε δίκτυο συλλογής οργάνων απο Παλαιστινίους και τα πουλούσαν σε διάφορες χώρες.
Βέβαια αμέσως μετά την δημοσίευση του άρθρου υπήρξαν άμεσες αντιδράσεις απο τα μεγάλα Σουηδικά ΜΜΕ(Σ.Σ:Ποιοί άραγε είναι οι ιδιοκτήτες των μεγάλων ΜΜΕ της Σουηδίας;).Δύο απο τις μεγαλύτερες εφημερίδες της χώρας η Svenska Dagbladet (SvD) και η Sydsvenska Dagbladet (SDS) δημοσίευσαν κεντρικά άρθρα μέσα απο τα οποία καταδίκαζαν την δημοσίευση.Τις δημοσιεύσεις αυτές των εφημερίδων ακουλούθησαν πληθώρα άλλων καταδικαστικών δημοσιεύσεων απο τα υπόλοιπα ΜΜΕ της χώρας.

Η Σουηδική πρεσβεία στο Ισραήλ δημοσίευσε ανακοίνωση με την οποία κατεδίκαζε το σημοσίευμα της Aftonbladet (AB),η Κυβέρνηση όμως της χώρας ανακοίνωσε οτι δεν υποστηρίζει την ανακοίνωση αυτή.
Η κίνηση αυτή της Σουηδικής Κυβέρνησης μεγάλωσε την "κρίση" ανάμεσα στις δύο χώρες και στο Ισραήλ η Σουηδία έδωσε την εντύπωση εχθρικής προς το Ισραήλ χώρας.

Δείτε όλο το ιστορικό εδω


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου