Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2009

Η Κίνα «αναπτύσσει δυνατότητες κυβερνοπολέμου»


Το Πεκίνο αναπτύσσει δυνατότητες κυβερνοπολέμου και φαίνεται να αξιοποιεί ομάδες χάκερ για την άντληση δεδομένων από αμερικανικά δίκτυα και εταιρείες, καταλήγει έκθεση ανεξάρτητης επιτροπής για λογαριασμό του Κογκρέσου των ΗΠΑ.

Οι συντάκτες της έκθεσης έχουν ενδείξεις ότι η κινεζική ελίτ των χάκερ έχει διασυνδέσεις με τον στρατό της Κίνας. Αν και δεν υπάρχουν αδιάσειστες αποδείξεις, οι κυβερνοεπιθέσεις εναντίον των ΗΠΑ και άλλων χωρών τα τελευταία χρόνια θα ήταν δύσκολο να υλοποιηθούν «χωρίς κάποιου είδους στήριξη από κυβερνήσεις» εκτιμά η Επιτροπή Ανασκόπησης Οικονομίας και Ασφάλειας ΗΠΑ-Κίνας.

Στη λίστα των πιθανών στόχων περιλαμβάνονται δίκτυα του Πενταγώνου που μεσολαβούν στις στρατιωτικές επικοινωνίες και αποθηκεύουν κρυπτογραφημένα δεδομένα, αναφέρει ο κείμενο.

Η έκθεση δίνει μάλιστα λεπτομέρειες για την υποκλοπή δεδομένων που είχε καταγραφεί προ ετών σε αμερικανική εταιρεία που δεν κατονομάζεται. Στην επίθεση είχε χρησιμοποιηθεί μία διεύθυνση IP (Διαδικτυακού Πρωτοκόλλου) που βρίσκεται στην Κίνα, χωρίς όμως αυτό να αποδεικνύει ότι η Κίνα ήταν η χώρα προέλευσης.

Η έκθεση, την οποία ετοίμασε η εταιρεία αμυντικών συστημάτων Northrop Grumman, βασίστηκε σε δεδομένα από κινεζικούς δικτυακούς τόπους για χάκερ, τεχνικά άρθρα και αναλύσεις κυβερνοεπιθέσεων που αποδίδονται στην Κίνα.

Η νέα έκθεση έρχεται να προστεθεί στην ετήσια έκθεση του Πενταγώνου για τη στρατιωτική ισχύ της Κίνας, η οποία προειδοποιούσε ότι ο στρατός της Κίνας έχει δημιουργήσει μονάδες κυβερνοπολέμου για την ανάπτυξη ιών που θα μπορούσαν να εξουδετερώσουν τους υπολογιστές του εχθρού.


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου