Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2009

Συνελήφθησαν οι αλλοδαποί που βίασαν διανοητικά ανάπηρη


19-8-2009

Του Μανώλη Βαϊα

Προσχεδιασμένος και προμελετημένος ήταν ο βιασμός της διανοητικά ανάπηρης κοπέλας και η δολοφονία του 87χρονου θετού πατέρα της το βράδυ της 20ης Μαρτίου στο χωριό Γρίμποβο του δήμου Βλαχέρνας στην Άρτα … Οι τρεις από τους τέσσερις Ρουμάνους δράστες, ένας από τους οποίους εργαζόταν για λογαριασμό του πατέρα, έπεσαν στα χέρια της αστυνομίας πέντε μήνες μετά το τραγικό συμβάν που προκάλεσε σοκ στην κοινή γνώμη!

Οι αδίστακτοι κακοποιοί, που είχαν συστήσει συμμορία και διέπραξαν σωρεία κλοπών στην περιοχή της Θεσπρωτίας, είχαν αποφασίσει να εισβάλλουν στο σπίτι της οικογένειας, όπου πίστευαν ότι θα έβρισκαν αρκετά χρήματα. Ο ένας από αυτούς δούλευε για τον 87χρονο πατέρα ως βοσκός στο κοπάδι του και ήξερε ότι εκείνη την περίοδο δίνονταν οι επιδοτήσεις για το γάλα.

Τη νύχτα της 20ης Μαρτίου, οι τέσσερις Ρουμάνοι μπήκαν από την ανασφάλιστη πόρτα στο σπίτι όπου διέμενε η άτυχη κοπέλα με τον θετό της πατέρα, φορώντας γάντια και κουκούλες. Αφού ακινητοποίησαν τον ηλικιωμένο και τον ξυλοκόπησαν αλύπητα, τον έδεσαν και ερεύνησαν εξονυχιστικά το σπίτι του. Όμως, δεν βρήκαν τα χρήματα που περίμεναν και ξέσπασαν με πρωτοφανή αγριότητα στην ανήμπορη να αντιδράσει 35χρονη.

Οι τέσσερις Ρουμάνοι βίασαν κατ' εξακολούθηση παρά φύση και κατά φύση τη διανοητικά ανάπηρη γυναίκα και, αφού την έδεσαν, άρπαξαν 70 ευρώ, τρόφιμα, ποτά και το κυνηγετικό όπλο του 87χρονου και τράπηκαν σε φυγή αφήνοντας στην τύχη τους τα αιμόφυρτα θύματά τους… Ένα μήνα αργότερα, ο 87χρονος κτηνοτρόφος υπέκυψε στα βαρύτατα τραύματά του.

Η εξιχνίαση της υπόθεσης ξεκίνησε όταν ένας από τους τέσσερις Ρουμάνους συνελήφθη από το Τμήμα Μεταγωγών του Πειραιά γιατί δεν είχε άδεια παραμονής στη χώρα. Λίγο πριν απελαθεί, ομολόγησε την αποτρόπαια επίθεση που είχε διαπράξει μαζί με τους συμπατριώτες του… Έτσι, εστάλη κατεπείγον σήμα στην Αστυνομική Διεύθυνση Άρτας, άνδρες της οποίας συνέλαβαν δύο από τους συνεργούς του που είναι δίδυμα αδέλφια 25 χρόνων και στην κατοχή τους η κλεμμένη καραμπίνα, ενώ ο τέταρτος έχει ήδη διαφύγει στην πατρίδα του. Οι τρεις δράστες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα που τους παρέπεμψε να απολογηθούν στον ανακριτή.


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου