Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2009

ΠΑΚΙΣΤΑΝ: Καταδικάστηκαν σε ακρωτηριασμό επειδή τον διέπραξαν


22-12-2009

Δικαστήριο της Λαχόρης στο ανατολικό Πακιστάν καταδίκασε δύο αδελφούς σε ακρωτηριασμό της μύτης και των αυτιών τους, κρίνοντας ότι οι κατηγορούμενοι ακρωτηρίασαν με τον ίδιο τρόπο ένα κορίτσι που αρνήθηκε να παντρευτεί τον έναν από αυτούς. Ο πρόεδρος του αντιτρομοκρατικού δικαστηρίου της Λαχόρης εξέδωσε χθες Δευτέρα την απόφαση βάσει του ισλαμικού νόμου ο οποίος εφαρμόστηκε στο Πακιστάν από το στρατιωτικό καθεστώς του Ζία Ουλ Χάκ το 1979. Καταδίκασε επίσης τους δύο αδελφούς σε ισόβια κάθειρξη, ενώ καταζητούνται τρεις συνεργοί τους.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι δύο αδελφοί Σερ Μοχάμαντ και Αμανατ Αλι, απήγαγαν την 22χρονη εξαδέλφη τους Φαλιλάτ Μπίμπι υπό την απειλήν όπλου τον περασμένο Σεπτέμβριο, όταν ο πατέρας της άτυχης κοπέλλας αρνήθηκε να συγκατατεθεί στον γάμο της με τον Μοχάμαντ. "Εδεσαν μια θηλειά γύρω από το λαιμό της και προσπάθησαν να τη στραγγαλίσουν. Δεν τα κατάφεραν όμως και ο Σερ Μοχάμαντ πήρε ένα μαχαίρι και της έκοψε τη μύτη και τα αυτιά", δήλωσε ο εισαγγελέας Εχτεσαμ Καντίρ.

Σύμφωνα με την αγγλόφωνη εφημερίδα Dawn, η μητέρα της άτυχης κοπέλλας πέθανε από το σοκ όταν αντίκρυσε την κόρη της ακρωτηριασμένη και λουσμένη στο αίμα.



ΠΗΓΗ

1 σχόλιο: