Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2009

ΠΑΚΙΣΤΑΝ: ΑΚΟΜΑ ΜΕΡΙΚΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΑΝΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΟΔΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ....


31-1-2007
Νέο έγκλημα τιμής στο Πακιστάν

Έξι Πακιστανοί συνελήφθησαν για την απαγωγή, το βιασμό και τη διαπόμπευση, γυμνής, μιας 16χρονης για να τιμωρήσουν την οικογένειά της σε μια "υπόθεση τιμής", όπως ανακοίνωσαν την Τετάρτη οι αρχές της επαρχίας Σιντ στο νότιο Πακιστάν.

Οι έξι άνδρες απήγαγαν τη 16χρονη το Σάββατο στο χωριό Χαμπίμπ Λαμπάλο, κοντά στο Ουμπάουρο, επειδή ένας εξάδελφός της είχε σχέση με μια γυναίκα της οικογένειάς τους, εξήγησε ο αξιωματικός της τοπικής αστυνομίας Αφταμπ Φαρούκι.

Οι δύο από τους άνδρες βίασαν το κορίτσι, ενώ οι άλλοι το ανάγκασαν να περπατήσει γυμνό στους δρόμους του χωριού, προτού επέμβουν οι χωρικοί, πρόσθεσε.

"Έχουμε ήδη συλλάβει έξι άτομα και θα συλλάβουμε κι άλλα που εμπλέκονται στην υπόθεση", σημείωσε.

Δεκάδες γυναίκες σκοτώνονται ή βιάζονται ετησίως στο Πακιστάν, κυρίως στις αγροτικές περιοχές, όπου επικρατεί μεγαλύτερος συντηρητισμός, για υποθέσεις οικογενειακής τιμής, οι οποίες αφορούν κυρίως εξώγαμες σχέσεις.

Παρά τη νομοθεσία που υιοθετήθηκε το 2005 από το πακιστανικό κοινοβούλιο και προβλέπει την επιβολή θανατικής ποινής στους δράστες εγκλημάτων τιμής, την Κυριακή, ένα ζευγάρι ηλικίας περίπου 40 ετών λιθοβολήθηκε μέχρι θανάτου στην επαρχία Πεντζάμπ, σε μια άλλη υπόθεση τιμής.

Η οικογένεια της γυναίκας, η οποία κατηγορούσε το ζευγάρι για μοιχεία, το έδεσε σε ένα δέντρο και το λιθοβόλησε.

Το 2002 η διεθνής κοινή γνώμη είχε συγκλονιστεί από το βιασμό μιας νεαρής Πακιστανής πάλι σε υπόθεση τιμής. Η Μουχτάρ Μάι είχε βιαστεί και εγκαταλειφθεί γυμνή στο δρόμο έπειτα από εντολή που είχε δώσει ένα τοπικό συμβούλιο. Η Μάι είχε επιτύχει την καταδίκη από τη δικαιοσύνη των βιαστών της και διεξάγει έκτοτε διεθνή εκστρατεία υπέρ των δικαιωμάτων των γυναικών στο Πακιστάν.

ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΙ ΦΕΜΙΝΙΣΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΙ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΠΟΥΝ ΓΙΑ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΑΚΙΣΤΑΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ;;;


ΠΗΓΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου