Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2010

Επιασαν και άλλους αλλοδαπούς από τη συμμορία με τις 300 κλοπές

Χειροπέδες σε τρεις αλλοδαπούς αραβικής καταγωγής, οι οποίοι συμμετείχαν σε εγκληματική ομάδα που προέβαινε σε κλοπές αντικειμένων από παρκαρισμένα οχήματα, πέρασαν άνδρες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηρακλείου Κρήτης. Μάλιστα, ο ένας από αυτούς, ένας 34χρονος, φέρεται ότι είχε ηγετικό ρόλο στη συγκεκριμένη ομάδα, δεκατρία μέλη της οποίας είχαν συλληφθεί την περασμένη Τετάρτη 13 Ιανουαρίου.

Σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του συλληφθέντα στο Ηράκλειο βρέθηκε και κατασχέθηκε μεγάλος αριθμός από κλοπιμαία, μεταξύ των οποίων 24 φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, 33 φωτογραφικές μηχανές, 32 κινητά τηλέφωνα, τέσσερις βιντεοκάμερες, 24 σκληροί δίσκοι ηλεκτρονικών υπολογιστών, 40 φορτιστές κινητών, τρία μόντεμ-ρούτερ, 17 ρολόγια, ένα ηχοσύστημα, τρεις τηλεοράσεις, οκτώ MP3, έξι Bluetooth, δέκα διαβατήρια, 35 τσάντες-θήκες μεταφοράς ηλεκτρονικών υπολογιστών και φωτογραφικών μηχανών, 90 τσάντες-πορτοφόλια, 20 ζευγάρια γυαλιά όρασης και ηλίου, ρούχα και παπούτσια, διάφορες ηλεκτρικές συσκευές (τρυπάνια, σκούπες, παιδικά παιχνίδια και ξυριστικές μηχανές) και διάφορα βιβλία και έγγραφα (αποδείξεις, τιμολόγια, βιβλιάρια καταθέσεων και μπλοκ επιταγών). Τα κατασχεθέντα είδη βρίσκονται σε γραφείο της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου.

Στην κατοχή του 34χρονου αλλοδαπού, ο οποίος φέρεται ως αρχηγός της ομάδας, βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 20.950 ευρώ καθώς επίσης και εργαλεία που χρησιμοποιούσαν σε διαρρήξεις, ειδικά διαμορφωμένα από τους δράστες, τα οποία χρησιμοποιούσαν για τη διάπραξη των κλοπών. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αστυνομίας, η συμμορία τον τελευταίο χρόνο έχει διαπράξει περισσότερες από 300 κλοπές, κυρίως από αυτοκίνητα και καταστήματα.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου