Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2010

Νέα (απίστευτη) πρόκληση


Το... σύνδρομο της βεβήλωσης τάφων στην Κύπρο δεν έχει τέλος, με τη μετατόπιση αυτή τη φορά των δραστών ή μιμητών των ιερόσυλων και των ανοίκειων ενεργειών τους στο νεκροταφείο της Λεμεσού.

Μετά τα περιστατικά της κλοπής του λειψάνου του Τάσσου Παπαδόπουλου και της αφαίρεσης της ελληνικής σημαίας από το μνήμα του εκλιπόντος, σειρά είχε ο τάφος του Σπύρου Κυπριανού, επίσης πρώην προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Γύρω στις 5.30 το απόγευμα της Κυριακής διαπιστώθηκε από επισκέπτη του παλιού κοιμητηρίου του Αγίου Νικολάου της Λεμεσού πως δεν κυμάτιζαν στους ιστούς οι δύο σημαίες στο μνήμα του πρώην προέδρου. Αμέσως ειδοποιήθηκαν οι υπεύθυνοι του κοιμητηρίου, οι οποίοι με τη σειρά τους διαπίστωσαν ότι άγνωστοι είχαν διαπράξει βανδαλισμούς σε αρκετούς τάφους, μεταξύ των οποίων και του Σπύρου Κυπριανού. Οι δράστες έκαψαν τις σημαίες και έσπασαν τα καντήλια, ενώ από τις έρευνες της αστυνομίας προέκυψε ότι ευτυχώς δεν επιχειρήθηκε βεβήλωση στο οστεοφυλάκιο.

Μιλώντας στην «Espresso» ο γενικός διευθυντής του υπουργείου Δημόσιας Τάξης της Κύπρου Ανδρέας Τρυφωνίδης, αφού εξέφρασε τον αποτροπιασμό του για τα πρωτοφανή περιστατικά, τόνισε μεταξύ άλλων ότι «οι έρευνες της αστυνομίας βρίσκονται προς το παρόν στο σκοτάδι». Οπως είπε, δεν φαίνεται αρχικά να υπάρχει διασύνδεση μεταξύ των δραστών που έκλεψαν τη σορό του Τάσσου Παπαδόπουλου και αυτών που προκάλεσαν τους βανδαλισμούς στο κοιμητήριο της Λευκωσίας. «Βέβαια, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο η τελευταία βαρβαρότητα να είναι πράξη μιμητισμού. Από 'κεί και πέρα, τι άλλο να κάνουμε; Δεν είναι δυνατόν να φτάσουμε στο σημείο να αστυνομοκρατούνται τα κοιμητήρια επειδή κάποιοι προβαίνουν σε αυτές τις αχαρακτήριστες ενέργειες» υπογράμμισε ο Α. Τρυφωνίδης.


ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΤΟΥΝΑΣ

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου