Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2010

Αλβανική μαφία- ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΠΑΝΑΞΙΟΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ


Η αλβανική μαφία θεωρείται -και όχι άδικα- μία από τις πλέον ισχυρές και εξαιρετικά βίαιες σε όλον τον κόσμο. Δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός πως τα τελευταία είκοσι χρόνια έχει καταφέρει να ααναρριχηθεί στην κορυφή της πυραμίδας του οργανωμένου εγκλήματος όχι μόνο στην Ευρώπη αλλά και στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η αρχή της γιγάντωσης της αλβανικής μαφίας, που έχει τις ρίζες της στον 15ο αιώνα, σημειώθηκε στα τέλη της δεκαετίας του '80, όταν κατάφερε να ελέγξει το εμπόριο ηρωίνης και να αναλάβει τη μεταφορά τεράστιων ποσοτήτων λευκής σκόνης από την Ασία στα Βαλκάνια (μέσω Τουρκίας, Σερβίας, Κροατίας και Σλοβενίας) και στη συνέχεια σε όλη την Ευρώπη. Αποφασισμένοι για όλα, αδίστακτοι και έτοιμοι να τιμωρήσουν σκληρά όποιον διανοηθεί ακόμη και να… σκεφτεί πως μπορεί να «τρυπώσει» στα χωράφια τους, οι Αλβανοί μαφιόζοι -ακραίοι εθνικιστές στη συντριπτική πλειονότητά τους- έχουν πλέον εισβάλει δυναμικά και στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ειδικεύονται στο εμπόριο λευκής σαρκός, όπλων και ναρκωτικών, ενώ αποτελούν πραγματικό φόβητρο για τους αντιπάλους τους που σε πολλές περιπτώσεις αποφεύγουν τις συμπλοκές μαζί τους.

INFO: Στην Ελλάδα, πέραν του εμπορίου ναρκωτικών, η αλβανική μαφία ελέγχει κυκλώματα προστασίας, πορνείας αλλά και όπλων. Πολλές φορές, τα μεγάλα αφεντικά δίνουν εντολές από την Αλβανία ή ακόμη και μέσα από τις φυλακές.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΞΙΩΤΗΣ


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου