Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2010

Οργή χριστιανών στο Πακιστάν, καθώς ο Μουσουλμάνος που βίασε και δολοφόνησε ένα 12χρονο κορίτσι, έμεινε ελεύθερος


Λαχώρη (AsiaNews) – Έντονες διαμαρτυρίες προκάλεσε στους Χριστιανούςτου Πακιστάν η αποφυλάκιση με εγγύηση, του μουσουλμάνου δικηγόρου, ο οποίος κατηγορείται για βιασμό, βασανισμό και δολοφονία, τον περασμένο μήνα, της Shazia Bashir, ενός χριστιανού καθολικού κοριτσιού ηλικίας 12 ετών, την οποία απασχολούσε στην οικογένειά του, ως εγχώρια εργαζόμενη.


Έχουν προσφύγει στο Ανώτατο Δικαστή του Πακιστάν, τον Iftikhar Muhammad Chaudhry, ο οποίος αποτελεί σύμβολο της ανεξαρτησίας της δικαιοσύνης στο Πακιστάν, για να λάβει άμεσα μέτρα κατά της απόφασης του δικαστηρίου.


Οι γονείς του κοριτσιού (στην φωτογραφία κάτω φαίνεται η μητέρα) ήταν επικεφαλείς της διαμαρτυρίας στην οποία οι διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα και κρατούσαν πανό που έγραφαν"το αθώο αίμα της Shazia ζητά την τιμωρία ενός αδίστακτου δολοφόνου και των διεφθαρμένων γιατρών» και «Η εγγύηση του δολοφόνου εγείρει ερωτήματα για τους κυβερνήτες."


Το περασμένο Σάββατο, ο Δικαστής Shafiq-ur-Rehman του Δικαστηρίου της Λαχώρης άφησε ελεύθερο τον Muhammad Naeem, τη γυναίκα του και το γιο του με εγγύηση.


Ο δικηγόρος του κατηγορουμένου είπε ότι σύμφωνα με την έκθεση αυτοψίας του κοριτσιού, δεν αποδεικνύεται ότι δολοφονήθηκε, αλλά αντ 'αυτού ανέφερε ότι είχε πεθάνει από μια μόλυνση που προκλήθηκε από παλιά τραύματα.


Κατά τη γνώμη του, η υπόθεση αυτή δεν αφορά δολοφονία, ιδίως αφού μετά η έρευνα που διεξήγαγε η αστυνομία και διήρκησε 14 ημέρες, δεν απέδωσε κανένα αποδεικτικό στοιχείο που να υποδηλώνει ότι ο Naeem ή οποιοδήποτε μέλος της οικογένειάς του είχε εμπλακεί στον θάνατο του κοριτσιού.


Η χριστιανική κοινότητα απέρριψε τους ισχυρισμούς αυτούς του δικηγόρου, καθώς και τα αποτελέσματα της νεκροψίας, επισημαίνοντας ότι στο σώμα της Shazia βρέθηκαν σημάδια βασανισμού και σεξουαλικής κακοποίησης.


Ισχυρίζονται ότι ο ισχυρός πρώην επικεφαλής του Δικηγορικού Συλλόγου της Λαχώρης, κλείδωσε το κορίτσι στο σπίτι του παρά τη θέλησή της και τη σκότωσε όταν αρνήθηκε να εργαστεί γι 'αυτόν.


Σε ένδειξη διαμαρτυρίας, μια ομάδα χριστιανών σταμάτησε την κυκλοφορία έξω από την Αίθουσα Τύπου της Λαχώρης και έκαψαν την φωτογραφία ενός υπαλλήλου του Νοσοκομείου Jinnah, τον οποίο κατηγορούν ότι παραποίησε το πιστοποιητικό θανάτου του κοριτσιού.


Στις δύο εβδομάδες που διήρκησε η ακροαματική διαδικασία, οι χριστιανοί δικηγόροι και όποιοι προσπάθησαν να σταθούν στο πλευρό της οικογένειας του θύματος, δεν σταμάτησαν να λαμβάνουν απειλές και πράξεις εκφοβισμού (βλ. άρθρο "Lahore,οι μουσουλμάνοι δικηγόροι θα 'κάψουν ζωντανό' όποιον υπερασπίζεται το δολοφονημένο 12 χρονο χριστιανό κορίτσι").


Χριστιανοί ακτιβιστές έχουν ισχυριστεί επίσης ότι οι δικηγόροι υπεράσπισης, η αστυνομία, οι δικαστές και οι κυβερνητικές αρχές έχουν εργαστεί μαζί, για να οδηγηθούν τα πράγματα σε τέτοιο σημείο, ώστε η υπόθεση τελικά, να θαφτεί.


Το Κέντρο Δικαστικής Αρωγής, Βοήθειας και Διακανονισμού (Centre for Legal Aid, Assistance and Settlement - CLAAS) και η Επιτροπή Ανθρώπινης Απελευθέρωσης του Πακιστάν (Human Liberation Commission of Pakistan - HLCP) οργάνωσαν τηνχριστιανική διαμαρτυρία. Οι ηγέτες τους έχουν καταγγείλει ότι σε περίπτωση της Shazia, η δικαιοσύνη δολοφονήθηκε από την ισχυρή κρατική μηχανή, η οποία επιδιώκει να ‘σώσει το τομάρι’ του δολοφόνου, Muhammad Naeem.


Κατηγορούν επίσης τους γιατρούς ότι έπαιξαν ένα επαίσχυντο ρόλο στην παραποίηση της ιατρικής έκθεσης, καθώς και την αστυνομία για το χειρισμό της έρευνας.


Όχι μόνο άσκησαν έφεση κατά της αποφυλάκισης με εγγύηση ενώπιον του Ανώτατου Δικαστή, Iftikhar Muhammad Chaudhry, αλλά έχει απευθυνθεί στη κοινή γνώμη, μέσω φόρουμ συζήτησης στο Ίντερνετ και του Facebook.


Για πολλούς στον κυβερνοχώρο, η σιωπή του Ανώτατου Δικαστή και του Υπουργού των Μειονοτήτων είναι εκκωφαντική.


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή:http://islamizationwatch.blogspot.com/ ,newworldorder-wakeup

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου