Πέμπτη 18 Μαρτίου 2010

Επαναστατικό κάλεσμα προς τους μουσουλμάνους στις ΗΠΑ.

Ο υεμενίτης ριζοσπάστης ιμάμης Ανουάρ αλ Αουλάκι κάλεσε σε ηχογραφημένο μήνυμά του τους αμερικανούς μουσουλμάνους να εξεγερθούν κατά της κυβέρνησής τους, η οποία όπως αναφέρει, "διεξάγει πόλεμο εναντίον του Ισλάμ και των μουσουλμάνων".

"Στους μουσουλμάνους στις ΗΠΑ έχω να πω τα εξής:πώς μπορείτε να είστε πιστοί απέναντι σε μια κυβέρνηση που διεξάγει πόλεμο εναντίον του Ισλάμ και των μουσουλμάνων" λέει ο ιμάμης στο μήνυμά του, αποσπάσματα του οποίου μεταδόθηκαν σήμερα Πέμπτη (18/3) από το αμερικανικό κέντρο παρακολούθησης ισλαμιστικών ιστοσελίδων SITES και το τηλεοπτικό δίκτυο CNN.
"Πώς η συνείδησή σας μπορεί να σας επιτρέπει να συνυπάρχετε ειρηνικά με ένα κράτος που ευθύνεται για την τυραννία και τα εγκλήματα που διαπράττονται εναντίον των αδελφών σας;" διερωτάται ο ιμάμης που διατηρεί επίσης την αμερικανική υπηκοότητα.
"Γεννήθηκα στις ΗΠΑ και έζησα εκεί επί 21 χρόνια... αλλά με την αμερικανική εισβολή στο Ιράκ και τις συνεχιζόμενες αμερικανικές επιθέσεις εναντίον των μουσουλμάνων, δεν μπορούσα να συμβιβάσω το γεγονός ότι είμαι μουσουλμάνος και ζω στις ΗΠΑ", εξήγησε ο ιμάμης που πιστεύεται ότι βρίσκεται στην επαρχία Σάμπουα της ανατολικής Υεμένης.
"Έχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι ο ιερός πόλεμος εναντίον της Αμερικής είναι καθήκον μου όπως και καθήκον κάθε μουσουλμάνου που μπορεί να το πράξει", πρόσθεσε.
Ο αλ Αουλάκι επαίνεσε τον Ουμάρ Φαρούκ Αμπντουλμουταλάμπ, τον 23χρονο Νιγηριανό που αποπειράθηκε να ανατινάξει αμερικανικό αεροσκάφος στις 25 Δεκεμβρίου. Την ευθύνη για την απόπειρα αυτή ανέλαβε η Αλ Κάιντα στην αραβική χερσόνησο (AQPA).
Ο ιμάμης κατηγόρησε επίσης την κυβέρνηση Ομπάμα ότι "υποσχέθηκε διαφάνεια αλλά δεν έμεινε πιστή στις δεσμεύσεις της". "Ποιό το όφελος για τον αμερικανικό λαό να υποφέρει προκειμένου να στηρίζει το Ισραήλ, να στηρίζει την οικογένεια των Αλ Σαούντ (την οικογένεια που κυβερνά τη Σαουδική Αραβία) και τους μονάρχες του Κόλπου;" κατηλήγει ο ιμάμης στο μήνυμά του.

πηγή:greece-salonika

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου