Δευτέρα 8 Μαρτίου 2010

ΚΥΠΡΟΣ:ΕΤΟΙΜΗ ΚΑΙ Η ''ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΗ ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ''

ΔΕΚΑΕΞΑΣΕΛΙΔΟ ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΟ ΕΝΤΥΠΟ ΜΟΙΡΑΖΕΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ ΜΕ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ (ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΝΤΙ ΒΙ ΝΤΙ)

Έτοιμο είναι το βιβλιαράκι που ετοίμασε η Κυβέρνηση, με σκοπό να ενημερώσει το λαό για το μοντέλο λύσης Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας. Το δεκαεξασέλιδο έντυπο θα διατεθεί στο κοινό μέσω των εφημερίδων.Όπως έγινε γνωστό, σε αυτό επεξηγείται η ομοσπονδία ως πολιτειακό σύστημα, ποια είναι τα βασικά χαρακτηριστικά μιας ομοσπονδίας δηλαδή, παρατίθενται παραδείγματα από ομοσπονδίες, ενώ επιχειρείται και σύγκριση με το ενιαίο κράτος και τη συνομοσπονδία.
Επίσης το βιβλιαράκι κάνει ιστορική αναδρομή για το πώς φτάσαμε στην ομοσπονδία και τι σημαίνουν οι όροι «διζωνικότητα» και «δικοινοτικότητα». Ως «διζωνικότητα» προσδιορίζεται το γεγονός ότι η κάθε κοινότητα θα έχει τον έλεγχο μίας γεωγραφικής περιοχής, ασχέτως των πληθυσμιακών και περιουσιακών παραμέτρων, ενώ ως «δικοινοτικότητα» προσδιορίζεται η συμμετοχή των δύο κοινοτήτων στη διακυβέρνηση, το διαμοιρασμό εξουσιών και τη διαδικασία λήψης αποφάσεων.
Επαναλαμβάνεται, επίσης, η ερμηνεία ότι, στα πλαίσια της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας, το κράτος θα είναι ένα και θα έχει μία κυριαρχία, μία ιθαγένεια και μία διεθνή προσωπικότητα.

Εδώ θυμίζουμε κι άλλα ''κατορθώματα'' του Χριστόφια.

ΠΗΓΗ: ΣΤΟΧΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου