Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

Η ΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΛΛΗΝΩΝ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 24ΩΡΑ


Σύλληψη Βουλγάρων για κλοπή στη Μεσσηνία

Δύο αλλοδαποί πολίτες Βουλγαρίας, ηλικίας 49 και 23 ετών αντίστοιχα, συνελήφθησαν στην περιοχή του δήμου Νέστορος από αστυνομικούς.

Οι συλληφθέντες τις πρώτες πρωινές ώρες, είχαν μπει σε σπίτι 45χρονου και αφαίρεσαν 6 τενεκέδες ελαιόλαδο, συνολικής αξίας 400 ευρώ, τους οποίους μετέφεραν στο σπίτι τους.

Οι δράστες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Κυπαρισσίας, ενώ η κλαπείσα ποσότητα ελαιολάδου αποδόθηκε στον 45χρονο ιδιοκτήτη της.


39χρονος Αλβανός αγόρασε 15χρονη για να την εκδίδει

39χρονος Αλβανός, αγόρασε για 2.000 από την Αλβανία μια ανήλικη 15χρονη κοπέλα, την οποία ανάγκαζε να εκδίδεται για 50 ευρώ. Η ανήλικη συνελήφθη και θα οδηγηθεί μαζί με τον 39χρονο στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών...


Εξιχνιάστηκαν ληστείες τραπεζών στο Κιάτο. Αλλοδαποί οι δράστες.

Τα πρόσωπα που κρύβονταν πίσω από τις δύο ληστείες σε τράπεζες στο Κιάτο εντόπισε η αστυνομία. Συγκεκριμένα, σχηματίστηκε δικογραφία εις βάρος τριών αλλοδαπών ανδρών, ηλικίας 30, 27, και 26 ετών.

Οι δράστες λήστεψαν στις 2 Νοεμβρίου 2009 το υποκατάστημα της Τράπεζας Κύπρου και στις 26 Ιανουαρίου 2010 το υποκατάστημα της Συνεταιριστικής Τράπεζας.

Ο 30χρονος και ο 27χρονος είναι ήδη προφυλακισμένοι, καθώς είχαν συλληφθεί στις 12 Μαρτίου για ληστείες σε διάφορα σούπερ μάρκετ στην Κόρινθο.

Η προανάκριση συνεχίζεται από την Ασφάλεια Κορίνθου.


Αλλοδπός διαρρήκτης με πλούσιο… βιογραφικό

Περισσότερες από 12 διαρρήξεις αυτοκινήτων, μέσα σε δύο ημέρες, είχε πραγματοποιήσει στην περιοχή του Πειραιά ένας 20χρονος αλλοδαπός, ο οποίος συνελήφθη τα ξημερώματα από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης.

Ο νεαρός παραβίαζε την πόρτα των οχημάτων και αφαιρούσε χρήματα, ηλεκτρονικές συσκευές, ραδιοκασετόφωνα και άλλα αντικείμενα.

Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 6 ράδιο – cd, 1 τηλεχειριστήριο, 1 ηλεκτρονική συσκευή πλοήγησης και 1 ενισχυτής αυτοκινήτου.


«Στη φάκα» και οι έξι ληστές των ΕΛΤΑ. 3 έλληνες και 3 αλβανοί οι δράστες

Οι έξι δράστες που σχεδίασαν και έφεραν εις πέρας χθες τη ληστεία στα ΕΛΤΑ, στην Αλίαρτο Βοιωτίας, βρίσκονται στα χέρια της αστυνομίας. Πρόκειται για τρεις Έλληνες και τρεις Αλβανούς, οι οποίοι αναμένεται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα, αντιμετωπίζοντας βαρύτατες κατηγορίες.

Στις 13:30 το μεσημέρι της Τρίτης, μια μηχανή και ένα ασημί αυτοκίνητο σταμάτησαν έξω από το υποκατάστημα των ΕΛΤΑ. Οι δύο οδηγοί παρέμειναν στις θέσεις τους, ενώ οι τέσσερεις επιβάτες κινήθηκαν προς το κατάστημα.

Ο ένας έμεινε στην πόρτα, ώστε να εμποδίσει οποιονδήποτε να μπει στα ΕΛΤΑ, τη στιγμή που οι τρεις συνεργοί του φόρεσαν κουκούλες και γάντια και εισέβαλαν με την απειλή καλάσνικοφ, καραμπίνας και αυτόματου όπλου στο υποκατάστημα. Ακινητοποίησαν υπαλλήλους και πελάτες και ζήτησαν τις εισπράξεις από το ταμείο.

Έχοντας στην «τσέπη» 2700 ευρώ -αφού τα υπόλοιπα χρήματα ήταν στο χρηματοκιβώτιο, το οποίο διέθετε σύστημα χρονοκαθυστέρησης- βγήκαν από τα ΕΛΤΑ, επιβιβάστηκαν στο αυτοκίνητο και διέφυγαν.
Η κινητοποίηση της Αστυνομίας ήταν άμεση. Έχοντας, άλλωστε, στη διάθεσή της την περιγραφή του αυτοκινήτου και της μοτοσικλέτας, που είχε διαβιβαστεί προς όλα τα περιπολικά, η αναζήτηση των δραστών ήταν πιο εύκολη.

Αστυνομικός της Ασφάλειας Λειβαδιάς, εντόπισε τυχαία τη μηχανή και το αυτοκίνητο στα οποία επέβαιναν οι δράστες της ληστείας. Οι κινήσεις τους του φάνηκαν ύποπτες και ενημέρωσε τους συναδέλφους του. Τότε, έμαθε για τη ληστεία στα ΕΛΤΑ. Περιπολικά που αναζητούσαν τους δράστες τούς εντόπισαν και τους κάλεσαν να παραδοθούν. Ενώ η καταδίωξη συνεχιζόταν, ο οδηγός της μηχανής, πιθανόν από αδέξιο χειρισμό, έχασε τον έλεγχο του δικύκλου, με αποτέλεσμα να πέσει και να συλληφθεί.

Ύστερα από αναζητήσεις, συνελήφθησαν και οι υπόλοιποι δράστες της ληστείας, έξω από τη Θήβα.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν και το ασημί αυτοκίνητο με το οποίο διέφυγαν οι δράστες από την Αλίαρτο, δύο ακόμη επιβατικά ΙΧΕ που χρησιμοποιούσαν και μία μοτοσικλέτα, καθώς και διαρρηκτικά εργαλεία και όπλα, τα οποία έχουν αποσταλεί, για να εξεταστούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Όπως έχει προκύψει από τα μέχρι στιγμής στοιχεία, οι δράστες της ληστείας των ΕΛΤΑ είχαν συμμετοχή σε τουλάχιστον έξι ακόμη ληστείες που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα στην ευρύτερη περιοχή της Βοιωτίας και της Κορινθίας, ενώ εξετάζεται η εμπλοκή τους και σε ληστείες που έχουν διαπραχθεί με τον ίδιο τρόπο στην Αττική.

Με την ολοκλήρωση της έρευνας, ο γενικός αστυνομικός Περιφέρειας Στερεάς, ταξίαρχος Παναγιώτης Νάνης, θα προβεί σε ανακοινώσεις, ενώ τις έρευνες συνεχίζουν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Λιβαδειάς.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου