Κυριακή 25 Απριλίου 2010

Κώνσταντίνος Κουκκίδης-Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για τον Άγνωστο Ήρωα-



Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο, η τελετή μνήμης για τον Κωνσταντίνο Κουκίδη, που οργάνωσε η Επιτροπή Εθνικής Σωτηρίας.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε στο μνημείο του Ήρωα κάτω από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης στην Πλάκα. Πλήθος κόσμου παρευρέθη για να τιμήσει με την παρουσία του τον άγνωστο Ήρωα που το ελληνικό κράτος έχει ξεχάσει εδώ και πολλά χρόνια. Χαρακτηριστικό είναι ότι καθώς περνούσε η ώρα όλο και περισσότεροι Έλληνες γέμιζαν το χώρο. Φυσικά πάντα στον Αγώνα και οι κάτοικοι του Αγίου Παντελεήμονα, οι οποίοι διένειμαν στους παρευρισκομένους την εφημερίδα "Η ΦΩΝΗ-των κατοίκων του Αγίου Παντελεήμονα".

Η τελετή άνοιξε με τους χαιρετισμούς των εκπροσώπων διαφόρων φορέων, ενώ κεντρικός ομιλητής ήταν ο Σπύρος Χατζάρας, ο οποίος με τον πάντα επίκαιρο λόγο του έδωσε άλλη πνοή στην εκδήλωση. Στην συνέχεια ακολούθησε κατάθεση στεφάνων, από τη νεολαία της Δημοκρατικής Αναγέννησης, από την Επιτροπή Εθνικής Σωτηρίας και από τον Πολιτιστικό Σύλλογο "Παλαίχθων". Η τελετή έκλεισε με τον Εθνικό Ύμνο.

Παρά την ολοκλήρωση την εκδήλωσης ο κόσμος δεν έφευγε αλλά για αρκετή ώρα παρέμενε στο χώρο του μνημείο, πραγματοποιώντας πολλές ενδιαφέρουσες συζητήσεις.

Κάτι όμως που πρέπει να σημειώσουμε είναι ότι στο μνημείο δεν υπάρχει επιγραφή στα αγγλικά με αποτέλεσμα οι τουρίστες να μην μπορούν να μάθουν τί συνέβη στον Ιερό αυτό Χώρο, αλλά προχείρως έχει τοποθετηθεί -φυσικά από κάποιους ευαισθητοποιημένους Πολίτες- , ένα χαρτί με αγγλικό κείμενο πάνω στο μαρμάρινο μνημείο.

Πρέπει να συγχαρούμε τους διοργανωτές για την επιτυχημένη εκδήλωση αλλά και όσους παρευρέθησαν εκεί για να τιμήσουν τον πρωτεργάτη και πρωτοπόρο της Ελληνικής Εθνικής Αντίστασης, Κωνσταντίνο Κουκίδη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου