Σάββατο 22 Μαΐου 2010

Κάρφωσαν την ελληνική σημαία στην υψηλότερη κορυφή του Κιλιμάντζαρου

Την υψηλότερη κορυφή του όρους Κιλιμάντζαρο πάτησαν δύο ορειβάτες από την Καστοριά. Ο Νίκος Μερτζανίδης και η Χριστίνα Κιρκινέσκα κατάφεραν να αφήσουν το αποτύπωμά τους στο ψηλότερο βουνό της Αφρικής, και μάλιστα να αναρτήσουν με υπερηφάνεια την ελληνική σημαία αλλά και το έμβλημα της ιδιαίτερης πατρίδας τους, της Καστοριάς. Το ζευγάρι πάτησε στην κορυφή Uhuru Peak σε υψόμετρο 5.895 μέτρα, σε μια ορειβατική αποστολή που όπως μας δήλωσαν θα θυμούνται για πάντα.

Μιλώντας στην «Espresso», ο Νίκος Μερτζανίδης ανέφερε ότι ξεκίνησαν για την Αφρική οι δυο τους: «Ωστόσο, είχαμε φροντίσει να κλείσουμε οκταμελή ομάδα που θα μας συνόδευε στο ταξίδι, αποτελούμενη από οδηγό, μάγειρα κλπ.. Ξεκινήσαμε από την Ελλάδα στις 9 Μαρτίου, φτάσαμε στις 10 και αρχίσαμε την ανάβαση την επομένη. Η όλη διαδικασία διήρκεσε έξι μέρες και η εμπειρία ήταν μοναδική», τόνισε ο 48χρονος. Ο ίδιος υπογράμμισε ότι η ομάδα που τους συνόδευε ήταν αρκετά έμπειρη και γενικά δεν αντιμετώπισαν δυσκολίες, εκτός από την τελευταία μέρα που το κρύο ήταν τσουχτερό.

Ο δήμος Καστοριάς από την πρώτη στιγμή «αγκάλιασε» την προσπάθεια των θαρραλέων πολιτών του, φροντίζοντας να πάρουν μαζί τους τον πιο σύγχρονο εξοπλισμό ούτως ώστε η αποστολή τους να είναι ευκολότερη. Οπως είπε στην «Espresso» ο δήμαρχος Γιάννης Τσαμίσης: «Η αποστολή τους ήρθε εις πέρας και μας έκαναν περήφανους. Τους αξίζουν θερμά συγχαρητήρια. Η βοήθεια που τους προσφέραμε ήταν το λιγότερο που μπορούσαμε να κάνουμε, αφού μας έκαναν περήφανους». Ο κ. Τσαμίσης δεν παρέλειψε να σημειώσει ότι την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να παρουσιαστεί στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καστοριάς το φωτογραφικό υλικό από το οδοιπορικό των δύο ορειβατών στη «στέγη της Αφρικής», που βρίσκεται στα βόρεια σύνορα της Τανζανίας, κοντά στην Κένυα.

Ο 48χρονος εργάζεται ως οδηγός ταξί στην Καστοριά και η 42χρονη σύντροφός του διατηρεί μαγαζί με ορειβατικά είδη.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου