Σάββατο 22 Μαΐου 2010

Η ζωή μας χωρίς δολόφονους...


Από τον Ιάσωνα...
.
Διαβασαμε μετα ..."συντριβης" ψυχης τα γνωστα υποκριτικα δακρυβρεχτα του "θηλυκού" Σταλιν της Ελλαδας, για την αχορταγη θλιψι της πέντε χρόνια μετά το θάνατο του, πρωτου του Μεγκαλου του πολύ Μεγκαλου, Χαρίλαου Φλωράκι, στην εκδηλωσι που οργανωσε το ..."τιμημενο" ΚΚΕ στην πατρίδα του εκλιπόντος, το "Παλαιοζογλώπι" Καρδίτσας..
http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1820133
Η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ εξήρε την ..."ευαγγελικη" δράση του Χαρίλαου Φλωράκη. Δινοντας εμφασι στην δολοφονικη ιστορια του ΚΚΕ και την λαμπρα συμμετοχη του αληστου μνημης καπεταν Γιωτη αρχισφαγεα Φλωρακη.
Σημειωνουμε ο,τι δεν ειπε η "αγια" των κομμουνιστων για τον "αρχά-αγγελο" πλεον Φλωρακη…
.
1. "Η Ελλάδα α λα Κορέα"
.
"...Εγώ πιστεύω τούτο: στη χειρότερη περίπτωση για μας θα ήμασταν αλά Κορέα ­ μισοί από εδώ και μισοί από εκεί...
...Ο Παγκόσμιος Πόλεμος δεν είχε λήξει και οι επιχειρήσεις συνεχίζονταν. Εμείς θα είχαμε τη δυνατότητα να οργανωθούμε κανονικά και θα κοβόταν η Ελλάδα αλά Κορέα, μισή μισή...
...Υπήρχε η δική μας προσδοκία: ο Κόκκινος Στρατός. Αυτόν περιμέναμε να κάνει προς τα κάτω, αλλά μπήκε μονάχα σαράντα έως πενήντα χιλιόμετρα στην περιοχή της Θράκης, ξαναγύρισε στη Βουλγαρία και πήγε προς τη Γιουγκοσλαβία. Περιμέναμε εμείς ο έρημοι να 'ρθει προς τα κάτω. Δεν ήρθε..."
(Βημα 9/12/2001)
.
2. Ριζοσπαστης 7/5/1998. Δηλωσεις του Φλωρακη στην Εφημεριδα "Νόβα Μακεντόνια" στους «γειτονους» μας των Σκοπιων:
.
"...Εγώ στη μεραρχία μου είχα μια διλοχία από Σλαβομακεδόνες, με επικεφαλής τον Πρίκο και τον Γάτσο. Για την Ελλάδα παλεύαμε και οι Ελληνες και οι Σλαβομακεδόνες..."
Εως εδω συγκινητικο. Εν συνεχεια αρχιζει το δραμα:
"...Νικηθήκαμε. Κι αναγκάστηκαν οι μαχητές και οι οπαδοί του ΔΣΕ να πάνε στις σοσιαλιστικές χώρες. Και στην Αλβανία πήγαν, κι εδώ ήρθαν, και στη Βουλγαρία πήγαν, και στην Ουγγαρία, και στην Πολωνία, και στην ΕΣΣΔ...
...Και Ελληνες και Σλαβομακεδόνες. Οι νικητές του εμφυλίου ευκαιρία βρήκαν ορισμένα σλαβομακεδόνικα χωριά
(δεν μας λει ο συντροφος ποια?) που άδειασαν να τα γεμίσουν με κατοίκους από άλλες περιοχές.(!!!) Και υπάρχει ένα πρόβλημα. Υστερα από τον αγώνα τόσων χρόνων αναγκάστηκε η κυβέρνηση Παπανδρέου να δεχτεί τον επαναπατρισμό των πολιτικών προσφύγων, αλλά με τον όρο να είναι Ελληνες το γένος. (για φαντασου προβλημα!!) . Μια θέση στην οποία το ΚΚΕ αντιτάχθηκε από την αρχή και παλεύει ώστε να καταργηθεί η σχετική διάταξη του νόμου. Αυτή είναι η κατάσταση κι εσείς που είστε νέοι να βγάλετε συμπεράσματα για το τι σημαίνει ιμπεριαλισμός..." (Προσπαθουμε συντροφε, προσπαθουμε).
.
3. Η δολοφονια της Δασκαλας Ουρανιας Παναγιωτοπουλου Ηλιοπουλου και της κορης της Ουρανιας, όπως εξιστορουνται από τον επιζωντα γιο της δασκαλο Γιαννη Ηλιοπουλο. Συνελήφθησαν την 6η Σεπτεμβρίου 1947, απο τους "αντρες του ΔΣΕ" με εντολή και παρουσία του Καπετάν Γιώτη.
.
"...Η μητέρα υπεχρεώθη να παρακολουθήση τον ομαδικό βιασμό και ξυλοδαρμό εν συνεχεία με βούρδουλα, μεχρι θανάτου της κόρης της ενω η ιδία εσφάγη, κυριολεκτικώς, δίπλα στην ξεψυχισμένη κόρη της, πάντοτε παρουσία του ..."γενναίου" αυτού Καπετάνιου του Δ.Σ.Ε Οπως ο διασωθεις γιός της Δασκάλας Ουρανίας, Γιάννης Ηλιόπουλος δάσκαλος και αυτός (αλλά και μέλη του εκτελεστικού αποσπάσματος που επιζούν, μαρτύρησαν και μαρτυρούν) περιέγραψε το μαρυρικο τελος της Μητερας του και της Αδελφης του, στο φύλλο της ΕΣΤΙΑΣ της 20/01/2006..."
Τω 2007, η ζωή και η συγκλονιστικη τραγικη θυσια δολοφονια της δασκαλας Ουρανιας Παναγιωτοπουλου - Ηλιοπουλου και της κορης της Ολγας, εξιστορήθη απο τον μικρο γιο της τοτε, σημερα δασκαλο συνταξιουχο, Γιαννη Ηλιοπουλο στο βιβλιο με τιτλο "Η Δασκαλα Ουρανια" που εξεδωσε ο ιδιος , αφου το αριστερο κατεστημενο των εκδοτικων οικων δεν δεχθηκε να εκδωση το βιβλιο –μαρτυρια. Στο ιδιο αυτο βιβλιο, που αποτελει αδιαψευστη μαρτυρια των εγκληματων του Χαριλαου Φλωρακη και των ..."γενναιων" ανδρών του, καταγραφονται και τα θυματα απο το διπλανο χωριο – ομηροι των Ελασιτων που εν αγνοια της δολοφονιας της δασκαλας ειχαν σπευσει στο αρχηγειο του ΕΛΑΣ στη Γρανιτσα, για να ζητησουν την απελευθερωσι της. Ησαν οι Παζαχαρίου, ο Αυγεροπουλος και ο Κατσιμπας. Κρατηθησαν αρχικως ως ομηροι, εν συνεχεια δε μετα απο σκληρα βασανιστηρια εκτελεστηκαν φρικτα δια τεμαχισμου των μελων τους.
.
4. Εφημερίς ΕΣΤΙΑ, 7/6/2005, Επιστολή Κου Αθανασίου Παπαδημητρίου.
.
"...Ο θανών, ως καπετάν Γιώτης κατα την διάρκεια του εμφυλίου πολέμου υπήρξε αν όχι ο αποκλειστικός υπεύθυνος, οπωσδήποτε απο τους κυρίως υπευθύνους της δολοφονίας του αρχηγού του 5/42, συνταγματάρχου Δημητρίου Ψαρρού, άλλων 300 αγωνιστών στο κλήμα Δωρίδος και στη συνέχεια 500 αγωνιστών του 5/42 που σφαγιάσθησαν στην Δωρίδα (με κονσερβοκούτια)…
...Είχα κι’ εγώ αδελφό, τον Φώτη Παπαδημητρίου, που αγωνίσθηκε ως αξιωματικός στο 5/42 κι’ αισθάνομαι την ανάγκη για την μνήμη του να διαμαρτυρηθώ με την επιστολή αυτή αλλα και να σας δώσω την ευκαιρία να δείξετε την αλήθεια…"
.
5. Επιστολη του Ανδρεα Κωνσταντινου Σακκαλή, υιου του Δημαρχου Καρπενησιου τον Φεβρουαριο του 1949.
.
Γραφει ο κος Σακκαλης στην Εφημεριδα Εστια.
"...Διαβασα προ καιρου την επιστολη του αντισμηναρχου ε.α Κου Ανδρεα Ντανου για το μουσειο Φλωρακη, (!) ο οποιος σχολίαζε την συγκροτηση επιτροπης υπο τον υφυπουργο Οικονομικων Κο Φωλια για την χρηματοδοτηση απο τον κρατικο προυπολογισμο μνημειου προς τιμη του Χαριλαου Φλωρακη ή καπεταν Γιώτη.
Θα ηθελα να γνωριζω γιατι μια τετοια επιτροπη δεν συγκροτηθηκε ποτέ για να τιμηθει η μνημη του πατερα μου Κωνσταντίνου Σακκαλή, που ήταν Δημαρχος Καρπενησιου και τον εκτελεσε ο Χ. Φλωρακης (Καπετάν Γιώτης) κατα την καταληψη του Καρπενησιου απο τους Συμμοριτες του, τον Φεβρουαριο του 1949.
Δεν αξιωνω ασφαλως μεσιστια σημαια στο υπουργειο Εθνικης Αμυνης, οπως διεταξε ο Πρωθυπουργος για τον θανατο του Φλωρακη, αλλα κατι τελος παντων που να θυμιζει, εκτος απο την μνημη του πατερα μου και την μνημη των 15 γυναικοπαιδων που εξετελεσε ο Φλωρακης σε ενα υπογειο στο Καρπενησι, των 19 αξιωματικων, των 47 χωροφυλακων, των 120 ανδρων των μοναδων Ασφαλειας Υπαιθρου, των 45 Καρπενησιωτών που επισης εξετελεσεν ο Φλωρακης κατα την διαδρομη προς την μονη Κουμασιων, το στενωμα και την Μαυροματα. Κι ακομη κατι που να θυμιζει την μνημη των 500 στρατιωτων που επεσαν στις μαχες του Καρπενησιου καθως και των 1300 ανδρων, γυναικων, και παιδιων που επιστρατευθησαν βιαίως για να ενισχυσουν τον συμμοριτικο στρατο και που πολλοι πεθαναν στο δρομο προς το Γραμμο απο την πεινα και τις κακουχιες ή εξετελεσθησαν..."

Βρισκετε να ζητω πολλα;
Ολων αυτων η θυσια μπροστα στην ..."εθνικη προσφορα Φλωρακη". Δεν μετρα;;;

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου