Τρίτη 22 Ιουνίου 2010

Τρείς επιθέσεις χθες και σήμερα στην Τουρκία κατά στρατιωτικών στόχων με 5 νεκρούς

Τέσσερεις νεκροί ήταν ο απολογισμός της βομβιστικής επίθεσης που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στην περιοχή Χάλκαλι της Κωνσταντινούπολης όπου βρίσκεται συγκρότημα κατοικιών στρατιωτικών. Λεωφορείο το οποίο μετέφερε στρατιωτικούς χτυπήθηκε από τηλεχειριζόμενη βόμβα που είχε τοποθετηθεί στο δρόμο. Από τους τέσσερεις νεκρούς, οι τρείς ήταν στρατιωτικοί και το τέταρτο θύμα η γυναίκα Τούρκου αξιωματικού. Επιπρόσθετα τραυματίστηκαν έξι στρατιωτικοί, από τους οποίους οι δυο σοβαρά.
Πρόκειται για το δεύτερο θύμα γυναίκα Τούρκου αξιωματικού μέσα σε λίγες μέρες από επιθέσεις σε στρατιωτικούς στόχους. Μέχρι στιγμή καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη της έκρηξης. Οι πρώτες σκέψεις των Αρχών δείχνουν προς την οργάνωση «Γεράκια για την Ελευθερία του Κουρδιστάν», η οποία έχει δηλώσει ότι θα μεταφέρει τον πόλεμο στα αστικά κέντρα της Τουρκίας.
Επιπρόσθετα χθες το βράδυ 21 Ιουνίου, τρείς ημέρες μετά την αιματηρή επίθεση στο φυλάκιο  Gediktepe και μετά την κυριακάτικη επίθεση στο φυλάκιο Palu, δύο ομάδες του PKK επιτέθηκαν σε δύο φυλάκια της Στρατοχωροφυλακής, σε δύο αντιδιαμετρικά διαφορετικά γεωγραφικά σημεία της ίδιας επαρχίας (Silvan).
Η πρώτη επίθεση ήταν στο φυλάκιο πλησίον του χωριού Bağdere στα δυτικά του νομού και η δεύτερη στο φυλάκιο πλησίον του χωριού Çatakköprü. Ειδικότερα το τελευταίο χτύπημα αποκτά ιδιαίτερη σημασία λόγω της εγγύτητας του χώρου με το φράγμα του ποταμού Batman το οποίο ολοκληρώθηκε το 1999 και χρησιμοποιείται για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.
Κατά τη  διάρκεια της επίθεσης στο φυλάκιο πλησίον του χωριού Bağdere, σκοτώθηκε ο στρατιώτης Salih Albayrak, ενώ τραυματίστηκαν ακόμα δύο πολίτες. Με τις τρείς επιθέσεις αυτές ο αριθμός των νεκρών Τούρκων στρατιωτικών από τον Μάρτιο του 2010 μέχρι σήμερα έχει φτάσει τους 71 και οι τραυματίες τους 115.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου