Τετάρτη 16 Ιουνίου 2010

Στο στόχαστρο και ο θρησκευτικός όρκος

Στον εθνικό και θρησκευτικό αποχρωματισμό της χώρας, προχωρούν με γοργά βήματα οι κυβερνώντες. Τώρα, επικαλούμενοι αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, προωθούν την κατάργηση του θρησκευτικού όρκου στα δικαστήρια και γενικότερα στο δημόσιο. Το υπουργείο Δικαιοσύνης, σύμφωνα με δημοσιεύματα, επικαλείται το επιχείρημα ότι η αποκάλυψη της θρησκευτικής ταυτότητας συνιστά για το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο παραβίαση της θρησκευτικής ελευθερίας του ατόμου.
Όλα αυτά βέβαια, είναι υπερβολικά, αν ληφθεί υπόψη το ότι η νομοθεσία μας παρέχει τη δυνατότητα στους πολίτες αν δεν το επιθυμούν, να μη δίνουν θρησκευτικό όρκο στα δικαστήρια. Τυχόν άρνηση κάποιοι φοβούνται ότι μπορεί να εκληφθεί ως αποκάλυψη της θρησκευτικής ταυτότητας.

Πρόκειται για εξόφθαλμα δογματική και πολιτικά ορθή αντίληψη με την οποία συμφωνεί και ο οικουμενιστής Αρχιεπίσκοπος που φέρεται να δηλώνει ότι «η κατάργηση του θρησκευτικού όρκου δεν δημιουργεί πρόβλημα στην εκκλησία, αλλά αντιθέτως είναι συνέπεια της διδασκαλίας της, σύμφωνα με την οποία το ναι πρέπει να είναι ναι και το όχι πρέπει να είναι όχι».
Είναι πλέον αντιληπτό ότι μια εθνομηδενιστική πλεκτάνη έχει απλωθεί πάνω από τον τόπο. Μια ατύπως συγκροτημένη ομάδα που απαρτίζεται από πολιτικούς, γραφειοκράτες, ανθρώπους των ΜΜΕ, ΜΚΟ και ρασοφόρους φίλα προσκείμενους στο Φανάρι (άσχετα αν γίνανε και κάποιοι καυγάδες μαζί του τώρα τελευταία), παίζει παιχνίδια κοινωνικής μηχανικής. Θέλουν να αλλάξουν τον τόπο και βιάζονται πολύ...

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου