Τετάρτη 16 Ιουνίου 2010

Συνεχίζονται οι απώλειες του τουρκικού Στρατού στην Ν. Αν. Τουρκία

Νέες απώλειες για τον τουρκικό Στρατό στην περιοχή Uludere της επαρχίας Şırnak. Κατά τη διάρκεια περιπολίας ομάδας του τουρκικού Στρατού την Τρίτη 15 Ιουνίου, εξεράγει νάρκη με αποτέλεσμα τον θάνατο ενός στρατιώτη και τον τραυματισμό ακόμα τριών. Για την αντιμετώπιση των μαχητών του PKK ο τουρκικός Στρατός έστειλε νέες δυνάμεις στην περιοχή.

Εν τω μεταξύ την Δευτέρα 14 Ιουνίου ένας Τούρκος στρατιώτης (Mehmet Ali Birlik) σκοτώθηκε και τέσσερεις τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια συγκρούσεων με μαχητές του PKK στην περιοχή Şemdinli της επαρχίας Hakkari. Τέλος μία ακόμη εξέλιξη που δείχνει ότι η κατάσταση στις περιοχές της Ν. Αν. Τουρκίας αρχίζει να ξεφεύγει από τον έλεγχο των τουρκικών δυνάμεων ασφαλείας μαχητές του PKK προέβησαν σε  έλεγχο των οχημάτων τους στον αυτοκινητόδρομο που συνδέει τις πόλεις Tunceli και Erzincan κοντά στην πόλη Pülümür της επαρχίας Τουντσελί.


Συνολικά από τις αρχές του χρόνου 53 Τούρκοι στρατιωτικοί σκοτώθηκαν σε δραστηριότητες που αφορούσαν την αντιμετώπιση της δράσης των μαχητών του PKK, ενώ οι τραυματίες έφτασαν τους 92. Αξίζει να σημειωθεί ότι το σύνολο σχεδόν των απωλειών προκλήθηκαν τους τρεις τελευταίους μήνες. Με λίγα λόγια η δράση του PKK έχει προκαλέσει μία ασταμάτητη αιμορραγία στις τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις οι οποίες θρηνούν 1 νεκρό ανα δύο ημέρες, μία αναλογία που θυμίζει τις ημέρες δράσης των ιρακινών ανταρτών και ισλαμιστών τρομοκρατών κατα των αμερικανικών στρατευμάτων στο Ιράκ στα πρώτα χρόνια μετά τον πόλεμο του 2003.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου