Τρίτη 15 Ιουνίου 2010

OXI ΤΖΑΜΙ ΣΤΟΝ ΕΛΑΙΩΝΑ

ΑΡΧΙΖΕΙ Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΟΥ ΒΟΤΑΝΙΚΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΤΟΥΣ ΣΕ ΒΗΡΥΤΟ
Η πρώτη συγκέντρωση Κατοίκων του Βοτανικού ενάντια στην ανέγερση του Τζαμιού έγινε χθες το βράδυ ( Δευτέρα, 14 Ιουνίου) στην Τεχνόπολη .Οργανωτής ήταν ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Βοτανικού-Ρουφ «Η Αθηνά».
Την συζήτηση συντόνισε η πρόεδρος του συλλόγου, κ. Μπελλιά, η οποία ανακοίνωσε και την ομόφωνη απόφαση του σωματείου να στραφεί κατά της ανεγέρσεως Τζαμιού. Ομιλητές ήταν , τα στελέχη της Επιτροπής Εθνικής Σωτηρίας, Σπύρος Χατζάρας (δημοσιογράφος), Νίκος Αργυρόπουλος (πρόεδρος του συλλόγου «Βετεράνοι Κύπρου 1974»), και ο αρθρογράφος του «ΕΚ» και επικεφαλής της ακτιβιστικής ομάδος «Παρεμπόριο Stop!» Παναγιώτης Δούμας.
Ο Σπύρος Χατζάρας είπε ότι, δεν είναι δυνατόν να δεχθούμε την ανέγερση ισλαμικού Τεμένους στην Καρδιά της Αρχαίας Αθήνας, δίπλα στην ελιά του Πλάτωνα, και ότι η ανέγερση Τζαμιού , δεν εξυπηρετεί «θρησκευτικές ανάγκες», διότι αφ ενός οι μουσουλμάνοι προσεύχονται παντού και αφ εταίρου, υπάρχουν ήδη, 154 προσωρινά Τζαμιά στην Αθήνα, για τους (προσωρινά) διαμένοντες στην Αθήνα μουσουλμάνους, ενώ σημείωσε ότι, αν γίνει το Τζαμί θα ξυπνάνε τους κατοίκους τα μεγάφωνα του Μουεζίνη.
«Η Αθήνα δεν είναι μουσουλμανική πόλη και δεν θα γίνει» , τόνισε ο Σπύρος Χατζάρας, επισημαίνοντας ότι η απόφαση για την ανέγερση του Τζαμιού είχε «χορηγό» την Σαουδική Αραβία , που κατέβαλε, μαύρα, εκατομμύρια ευρώ, στα κομματικά Ταμεία της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ .
Η «απαίτηση» για το Τζαμί είναι πολιτική και εκφράζει την ισλαμική κατάκτηση της πόλης μας, είπε ο Σπύρος Χατζάρας, και τόνισε ότι μαζί με το τέμενος, θα λειτουργεί το θρησκευτικό σχολείο το madrassa, που θα είναι εργοστάσιο παραγωγής Ταλιμπάν,
ενώ επεσήμανε ότι η ανέγερση του τεμένους συνδέεται με την εξυπηρέτηση του τεραστίου εμπορικού κέντρου που θα δημιουργηθεί στην περιοχή.
Ο Σπύρος Χατζάρας αναφέρθηκε και στην επιδιωκόμενη γενικότερη υποβάθμιση της περιοχής, και την απαξίωση των περιουσιών των κατοίκων.

Ο Νίκος Αργυρόπουλος αναφέρθηκε στην αλλαγή του τόπου ζωής στην περιοχή, όπου θα δημιουργηθούν τρεις ζώνες ασφαλείας για το Τζαμί και τους πιστούς, και τόνισε ότι χρωστάμε να αντιδράσουμε τόσο απέναντι στις θυσίες όσων αγωνίσθηκαν για την πατρίδα μας αλλά και απέναντι στις γενιές που έρχονται.

Ο Παναγιώτης Δούμας, ανέφερε ότι τέτοιες κινήσεις έχουν γίνει πολύ παλαιότερα στην υπόλοιπη Ευρώπη και σήμερα έχει πλέον αποδειχθεί ότι αποτελούν μέγα σφάλμα και απαξιώνονται σε εκλογικό επίπεδο από τα ευρωπαϊκά έθνη. Αναφερόμενος στην αποτελεσματικότητα της δράσεως της ομάδος του, ο Παναγιώτης Δούμας κάλεσε τους κατοίκους να πάρουν τις ζωές τους στα χέρια τους και να αναγκάσουν την πολιτεία να τους ακούσει.
Την υποστήριξη τους στον αγώνα των κατοίκων κατά του Τζαμιού εξέφρασαν και οι 2 παριστάμενοι διαμερισματικοί σύμβουλοι.
Κάποια στιγμή προς το τέλος της συζήτησης εκδηλώθηκαν οι τοπικοί «ρουφιάνοι» της κυβέρνησης.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου