Τετάρτη 7 Ιουλίου 2010

Εξτρεμιστική οργάνωση η Antifa


Έκθεση Αρχής Προστασίας του Συντάγματος Το διοικητικό δικαστήριο του Μονάχου απέρριψε καταγγελία της οργανώσεως AIDA (Αντιφασιστική Αρχειοθήκη Πληροφοριών και Ντοκουμέντων). Η συγκεκριμένη οργάνωση είχε καταγγείλει ότι κακώς βρισκόταν στον κατάλογο των «Αριστερών Εξτρεμιστικών Οργανώσεων» της Βαυαρικής Αρχής Προστασίας του Συντάγματος.
Με βάση αυτήν την καταχώρηση το υπουργείο Οικονομιών είχε έκοψε από την οργάνωση την επιχορήγηση που ελάμβανε από το γερμανικό δημόσιο. Σύμφωνα με τους δικαστές, υπάρχουν όντως ενδείξεις για την αντικρατική και εξτρεμιστική στάση της AIDA. Προπαντός, η οργάνωση «δεν έχει αποστασιοποιηθεί από βίαιες εξτρεμιστικές ομάδες».
«Το Διοικητικό Δικαστήριο επιβεβαίωσε την εκτίμησή μας, ότι η οργάνωση AIDA δεν μπορεί από τη μία να υποτίθεται ότι διαμορφώνει μία ουδέτερη πολιτική άποψη και από την άλλη να συμμετέχει σε εξτρεμιστικές καμπάνιες της αριστεράς», δήλωσε ικανοποιημένος ο υπουργός εσωτερικών της Βαυαρίας Γιόαχιμ Χέρμαν.
Το κράτος θα έπρεπε να βάλει κάποια όρια ειδικά στους βίαιους ακροαριστερούς εξτρεμιστές, δήλωσε ο Χέρμαν. Η υποτίμηση αυτού του φαινομένου, όπως μέχρι σήμερα συνέβαινε με την AIDA, δεν μπορεί να συνεχισθεί: «Αγωνιζόμαστε ενάντια σε κάθε μορφής εξτρεμισμό, ακόμη και όταν προκύπτει υπό τον μανδύα του αγώνα κατά των νεοναζί», ξεκαθάρισε ο βαυαρός πολιτικός της CSU. 
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου