Παρασκευή 6 Αυγούστου 2010

ΣΤΗΡΙΞΗ ΑΠΟ ΛΕΠΕΝ ΒΡΙΣΚΕΙ Ο ΣΑΡΚΟΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ

ΔΙΕΥΡΥΝΣΗ ΤΩΝ ΛΟΓΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑΣ ΣΕ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΑΣΤΕΣ

Οργισμένες είναι οι αντιδράσεις των αντιπολιτευόμενων μέσων στην Γαλλία (αλλά όχι και των Γάλλων) για την νέα πρόταση Σαρκοζί σχετικά με την Γαλλική υπηκοότητα

«Υποφέρουμε από 50 χρόνια ήπιας μεταναστευτικής πολιτικής που κατέληξε σε αποτυχία της ενσωμάτωσης των μεταναστών στη γαλλική κοινωνία. Η γαλλική υπηκοότητα κερδίζεται. Πρέπει κανείς να δείξει ότι την αξίζει », δήλωσε σε ομιλία του ο πρόεδρος Σαρκοζί και πρότεινε να υπάρχει η δυνατότητα να αφαιρείται από «κάθε άνθρωπο ξένης καταγωγής που έχει εκούσια επιτεθεί κατά της ζωής ενός αστυνομικού ή άλλου κρατικού αξιωματούχου», τη στιγμή που σήμερα η αφαίρεση της γαλλικής υπηκοότητας προβλέπεται μόνο σε περιπτώσεις τρομοκρατίας ή προδοσίας και μόνο για άτομα με διπλή υπηκοότητα. Επίσης ζήτησε να αναγνωρίζονται διαφορετικά δικαιώματα σε παράνομους και νόμιμους μετανάστες, αλλά και «η απόκτηση της γαλλικής υπηκοότητας, από έναν ανήλικο παραβάτη γεννημένο στη Γαλλία, να μη γίνεται αυτόματα με την ενηλικίωσή του».


Στις απόλυτα λογικές αιτιάσεις του ο Σαρκοζί βρήκε σύμμαχο στην πλευρά του "Φροντ Νασιονάλ" του Ζαν Μαρί Λεπέν... Τα προτεινόμενα μέτρα, που περιλαμβάνουν ακόμη και αφαίρεση της γαλλικής υπηκοότητας από όσους (πρώην) μετανάστες επιτεθούν σε αστυνομικό ή άλλον κρατικό αξιωματούχο, χαιρετίστηκαν από την αντιπρόεδρο του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου Μαρίν Λεπέν. «Επιτέλους, ο κύριος Πρόεδρος αναγνωρίζει επισήμως τον “εγκληματογενή” χαρακτήρα ορισμένων μεταναστών, δικαιώνοντας τις θέσεις μας», δήλωσε η κόρη του βετεράνου Γάλλου εθνικιστή.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου