Τετάρτη 18 Αυγούστου 2010

Ομάδες ρατσιστών Αλβανών δέρνουν Ελληνόπουλα στη Χειμάρρα


Όπως μας πληροφορεί το έγκυρο nenanews,σε νέες κινητοποιήσεις θα προχωρήσουν οι Χιμαραίοι με μοναδικό αίτημα να σταλεί ανακριτής στην πόλη για να συλλέξει τις καταθέσεις των αυτοπτών μαρτύρων στη ρατσιστική δολοφονία του Αριστοτέλη Γκούμα.

Πιο συγκεκριμένα την Πέμπτη 19 Αυγούστου και ώρα 10:00, θα αποκλειστεί για μια ακόμα φορά η εθνική οδός Αγίων Σαράντα – Αυλώνα. Η εκδήλωση διαμαρτυρίας διοργανώνεται από ολους τους Χιμαραίους. Σ' αυτή, συμμετέχουν, η οικογένεια του μάρτυρα, ο σύλλογος Γυναικών Χιμάρας, ο Εμποροβιοτεχνικός Σύλλογος, οι δημογέροντες της Επαρχίας, ενώ καλούνται να συμμετάσχουν και όλοι οι Έλληνες από τις άλλες περιοχές.

Να σημειωθεί πως ο νεκρος του άτυχου Αρισττέλη Γκούμα, δεν εξετάστηκε ποτέ από ιατροδικαστή.
Καθώς περνούν οι μέρες θα έρχονται στο φως της δημοσιότητας πτυχές της δράσης των οργανωμένων τραμπούκων που έδρασαν στη Χιμάρα το τελευταίο διάστημα.
Μια από αυτές αφορά τον ξυλοδαρμό και τραυματισμό ενός 14 χρονου αγοριού, μια εβδομάδα περίπου πριν την δολοφονική επίθεση εναντίον του Αριστοτέλη Γκούμα. Ο γιός του...Μάνθου Καμπούτση, από το Κούδεσι (πατρίδα του διεθνούς ποδοσφαιριστή Σωτήρη Νίνη), βρέθηκε στα Σπήλια της Χιμάρας αντιμέτωπος με μέλη των ρατσιστών συμμοριτών. Προκλήθηκε να μιλήσει αλβανικά, αλλά το παιδί δεν γνωρίζει καθόλου αυτή τη γλώσσα. Οι τραμπούκοι ως απάντηση τον χτύπησαν βάναυσα και χωρίς έλεος.
Μια εβδομάδα πριν την εκτέλεση του Αριστοτέλη Γκούμα,ομάδα ρατσιστών επιτέθηκε σε 19χρονο ελλαδίτη παραθεριστή. Ο νεαρός, από την Αργυρούπολη Αττικής, συνομιλούσε με την μητέρα του στην παραλία του Λιβαδειού της Χιμάρας. Μόλις οι τραμπούκοι άκουσαν την ελληνική γλώσσα, του επιτέθηκαν, τον ξυλοκόπησαν άγρια και του έκλεψαν το κινητό τηλέφωνο.
Κ.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου