Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

Τίμησαν την μνήμη του Αριστοτέλη στην Β. Ήπειρο

210910-mnhm-gkoumasΠλήθος κόσμου αλλά και έντονη πολιτική παρουσία είχε σήμερα στη Χειμάρρα στο τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του εθνομάρτυρα Αριστοτέλη Γκούμα. Ο Μητροπολίτης Αργυροκάστρου που τέλεσε το μνημόσυνο μετά τη θεία λειτουργία, εξέφρασε τα συλλυπητήρια του στην οικογένεια, ζήτησε από τους συγκινείς αλλά και του παραβρισκόμενους να κάνουν την υπέρβαση και να πράξουν αυτό που προστάζει η Ορθόδοξη πίστη. Αμέσως μετά τελέστηκε μνημόσυνο και τρισάγιο στον τάφο του, ενώ δεν εκφωνήθηκαν ομιλίες και δεν πραγματοποιήθηκε συλλαλητήριο διαμαρτυρίας, όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί. Η αλβανική αστυνομία είχε διακριτική παρουσία ενώ λίγο έξω από τη Χειμάρρα, υπήρχε μεγάλη αστυνομική δύναμη για κάθε ενδεχόμενο.
Στην λιτή αυτή εκδήλωση μνήμης παρέστησαν από το ΠΑΣΟΚ η Γραμματέας του Τομέα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Μαρία Δημητρακοπούλου, ο Πρόεδρος της Νεολαίας του κόμματος Κώστας Πανταζής και ο βουλευτής Ιωαννίνων Μιχάλης Παντούλας. Η Ν.Δ. εκπροσωπήθηκε από το βουλευτή Πιερίας Κώστα Κουκοδήμο και τον πολιτευτή Ευγένιο Χαιτίδης. Ο ΛΑ.Ο.Σ. από το βουλευτή Άδωνη Γεωργιάδη και τον Πρόεδρος της Νεολαίας του κόμματος Γιάννη Παναγιωτακόπουλο. Παραβρέθηκε επίσης αντιπροσωπεία της ΣΦΕΒΑ Θεσσαλονίκης ενώ αίσθηση προκάλεσε οι απουσία όλων των εξ' Ελλάδος Βορειοηπειρωτικών Σωματείων. Εκτός από κάποιους νέους της Ένωσης Χειμαρριωτών, όλοι οι άλλοι που έκαναν «σημαία» τον Αριστοτέλη, έλαμψαν δια της απουσίας τους.
Παρούσα ήταν η πολιτική ηγεσία της Ελληνικής Μειονότητας, με επικεφαλής τον Πρόεδρο της «ΟΜΟΝΟΙΑΣ» και Δήμαρχο Χειμάρρας Βασίλη Μπολάνο και τον Πρόεδρο του ΚΕΑΔ Βαγγέλη Ντούλε.
Από την Ελληνική Πρεσβεία στα Τίρανα παρόντες ήταν ο σύμβουλος Β΄ Ιωάννης Βικελίδης και ο υπεύθυνος τύπου κ. Αποστολόπουλος.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου