Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

Ντου πριν λίγο στη Βουλή

Με Ελληνικές σημαίες στα χέρια οι φορτηγατζήδες ζητούν το δίκιο τους

Με συνθήματα εναντίον του Υπουργού Μεταφορών Δημήτρη Ρέππα και του Ελληνικού Κοινοβουλίου, οι ιδιοκτήτες φορτηγών προσπάθησαν σήμερα το βράδυ, για μια ακόμη φορά, να εισέλθουν στη Βουλή. Για μια στιγμή ο κλοιός φάνηκε να κάμπτεται, έπεσαν και κάποια φωτοβολίδες στο «περιστύλιο» όμως οι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν στο σημείο κατάφεραν να τους απωθήσουν, χρησιμοποιώντας χημικά.
Ο λόγος της ξαφνικής προσπάθειας εισβολής στο χώρο συνεδριάσεων της Βουλής δεν ήταν άλλος από τις ομιλίες των βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος που αφορούσαν το ζήτημα της απελευθέρωσης του επαγγέλματος των φορτηγατζήδων και οι προκλητικές αναφορές στις κινητοποιήσεις τους.
Την ώρα λοιπόν που οι 300 συνεδριάζουν, εκατοντάδες ιδιοκτήτες φορτηγών παραμένουν καθισμένοι έξω από το Κοινοβούλιο, περιμένοντας έως και την ύστατη ώρα την αλλαγή του νομοθετήματος σε ζωτικά για εκείνους σημεία. Ο κίνδυνος εισροής δεκάδων φορτηγών, ξένων συμφερόντων, τρομάζει και τον πλέον ρεαλιστή, αφήνοντας στο έλεος τον Έλληνα φορτηγατζή, όσο κι αν για κάποιους η μεταρρύθμιση θεωρείται σε κάποια σημεία της σωστή.
Νωρίτερα το μεσημέρι, οι ιδιοκτήτες φορτηγών είχαν προχωρήσει σε πορεία προς τη Βουλή, κρατώντας εκατοντάδες ελληνικές σημαίες, γεγονός εξαιρετικά σπάνιο για συνδικάτο εργαζομένων. Είμαστε συνηθισμένοι τόσα χρόνια άλλωστε να παρακολουθούμε εκατοντάδες πορείες στο κέντρο των Αθηνών, οργανωμένες από κόμματα της γνωστής σε όλους τώρα πια Αριστεράς. Μάλλον γι αυτό το λόγο διάσημοι δημοσιογράφοι, υπερθεμάτιζαν μέχρι τρομοκρατίας για τα αρνητικά των κινητοποιήσεων, σε αντίθεση με πολλές άλλες κινητοποιήσεις στις οποίες όχι μόνο δεν είχαν σταθεί κριτικά αλλά υποστήριζαν με θέρμη, παρουσιάζοντας δακρύβρεχτα ρεπορτάζ. Παρουσιάζοντας τους ιδιοκτήτες φορτηγών περίπου ως απατεώνες, πολλά κεντρικά δελτία ειδήσεων μπορούσαν να θεωρηθούν άνετα γραφεία τύπου της κυβέρνησης, από κάποιον αντικειμενικό παρατηρητή.
Όπως και να χει όμως, κανείς τώρα δεν μπορεί να κατηγορήσει τους ιδιοκτήτες φορτηγών όταν προσπάθησαν δυο φορές μέχρι τώρα να εισέλθουν στη Βουλή, ως προβοκάτορες ή οτιδήποτε άλλο, όπως έκανε η γραμματέας του ΚΚΕ κάποτε.
Οι απλοί Έλληνες πάντοτε τρομάζουν όταν δεν χειραφετούνται από κόμματα και ιδεοληψίες. Κι αυτός είναι ίσως ο μεγαλύτερος τρόμος των επαγγελματιών μπαχαλάκηδων της Αριστεράς και της κυβέρνησης του Γιώργου (Jeffrey) Παπανδρέου. Ένας ξεσηκωμός που θα σαρώσει ο,τι σάπιο και ξεπεσμένο βρεθεί μπροστά του, δίχως να κοιτάξει χρώμα και κόμμα. Γιατί για την πλειοψηφία των Ελλήνων, είναι όλοι τους χρεοκοπημένοι.
Γιάννης Πήλιουρας
                          ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου