Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

Σάλος στην Κερατέα για τους "ρομά"

230910-kerateaΕπιβεβαίωση του "ΕΚ" για το κύμα "ρομά" που περιμένουμε στην Ελλάδα
Το δημοσίευμά μας την προηγούμενη εβδομάδα, σχετικά με την πιθανότητα υποδοχής ενός μεγάλου αριθμού "ρομά" από την Βουλγαρία, στην περιοχή της Κερατέας, προκάλεσε μεγάλη συζήτηση στην περιοχή. Μια περιοχή που ήδη βιώνει πρόβλημα από την γειτνίαση με κάποιους οικισμούς Ρομά από το Μαρκόπουλο αλλά και ένα ευρύτερο ζήτημα εγκληματικότητας, από - όπως όλα δείχνουν - λαθρομετανάστες. Πληροφορηθήκαμε ότι σε πολλά σημεία στην Κερατέα, το ζήτημα αποτελούσε την κύρια κουβέντα στα καφενεία. Μαζί μας επικοινώνησε και ο δήμαρχος Κερατέας κ. Ιατρού, ο οποίος μας διαβεβαίωσε ότι δεν είναι διατεθειμένος να αποδεχτεί οποιαδήποτε μαζική εγκατάσταση στην περιοχή, αλλά και ότι στον συγκεκριμένο χώρο δεν θα εγκατασταθούν εκ Βουλγαρίας "ρομά", ενώ τόνισε ότι ο συγκεκριμένος χώρος που υποδείχτηκε είναι ιδιόκτητος και γίνονται προσπάθειες να αξιοποιηθεί.

Ο GAP θέλει τους "ρομά"
Η αλήθεια είναι ότι αντίστοιχες καταγγελίες, φτάνουν στα αυτιά μας και από άλλες περιοχές της χώρας, ιδιαίτερα μετά τις δηλώσεις του Γιώργου Παπανδρέου στο "Θεαγένειο" Αντικαρκινικό Κέντρο της Θεσσαλονίκης: «Τη στιγμή που άλλες χώρες της Ευρώπης διώχνουν τους μετανάστες και τους "ρομά", εμείς τους ανοίγουμε τις πόρτες», γεγονός που ουσιαστικά επιβεβαιώνει πλήρως όσους έλεγαν ότι η Ελλάδα πρόκειται να είναι μια από τις χώρες υποδοχής ενός μεγάλου αριθμού ανθρώπων αυτής της φυλής. Και δεν μιλάμε φυσικά μόνο γι' αυτούς που εκδιώχθηκαν από την Γαλλία και την Ιταλία αλλά και για έναν άγνωστο αριθμό ομοφύλων τους, που σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύτηκαν στην εφημερίδα "Χρόνος", μπορεί να φτάσει και τις 100.000. Πόσους θα "φιλοξενήσουμε";

Προφανώς ο πρωθυπουργός της χώρας, είτε δεν έχει αντιληφθεί την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Ελλάδα, είτε θεωρεί ότι με το να "βουλιάξει" πραγματικά η χώρα υπό το βάρος συνεχόμενων μεταναστευτικών ροών, αυτό κατά κάποιο περίεργο "νεοσοσιαλιστικό" τρόπο θα λύσει τα προβλήματα. Αποδέχεται από ό,τι φαίνεται την πρόκληση του Νικολά Σαρκουζί προς την Ευρωπαία επίτροπο που έκανε δηλώσεις εναντίον του, να πάρει τους Ρομά στο Λουξεμβούργο. Η Ελλάδα από ό,τι φαίνεται βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση από το Λουξεμβούργο και έτσι θα αναλάβουμε εμείς και το "θεάρεστο" και "φιλανθρωπικό" έργο της φιλοξενίας των εκ Βουλγαρίας και Ρουμανίας Ρομά. Και γιατί όχι, σιγά - σιγά ίσως να ζητήσουμε να φιλοξενήσουμε αυτούς της Ουγγαρίας, με τους οποίους έχει δημιουργηθεί τεράστιο πρόβλημα και στη χώρα αυτή. Στην Ελλάδα άλλωστε, όπως έλεγε και ο πρωθυπουργός μας "λεφτά υπάρχουν" (προφανώς για όλους τους άλλους εκτός από τους Έλληνες).

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου