Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

Αποκαθήλωσαν χριστιανικές εικόνες για λόγους... αισθητικής!

Της Νικολέτας Μπούκα
Όπως καταγγέλλουν ασθενείς και εργαζόμενοι, χθες, με εντολή του διοικητή του νοσοκομείου, έγινε αποκαθήλωση των θρησκευτικών εικόνων από τους διαδρόμους του νοσοκομείου και από τους θαλάμους των ασθενών. Σύμφωνα με τους εργαζομένους, η ενημέρωση για την απόφαση αυτή...
η οποία ισχυρίζονται ότι βασίζεται σε κοινοτική οδηγία- ελήφθη την περασμένη Παρασκευή. “Υπάρχει εντολή από τη διοίκηση να κατέβουν τα σύμβολα πίστεως από τους θαλάμους και τους διαδρόμους, κάτι που έγινε σήμερα το πρωί (σ.σ. χθες). Σύμφωνα με πληροφορίες, η εντολή της διοίκησης βασίζεται σε κοινοτική οδηγία”, δηλώνει στη “Μ” η πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων του Θεαγενείου Χαρούλα Σαραϊλή. Παράλληλα, επισημαίνει ότι οι κοινοτικές οδηγίες δεν είναι νόμος και προσθέτει ότι υπάρχουν και άλλες κοινοτικές οδηγίες οι οποίες είναι προς όφελος των ασθενών και των εργαζομένων, αλλά η διοίκηση του νοσοκομείου δεν τις εφαρμόζει. “Σε έναν τέτοιον ιδιαίτερο χώρο, όπως το νοσοκομείο, όπου οι ασθενείς εναποθέτουν τις ελπίδες τους στην επιστήμη και στον Θεό, είναι αδιανόητο να γίνονται τέτοιες ενέργειες”, είπε η κ. Σαραϊλή.
Από την πλευρά του, ο διοικητής του Θεαγενείου Άρης Μουσιώνης δηλώνει κατηγορηματικά ότι πρόκειται για δική του απόφαση, η οποία δεν έχει καμία σχέση με κοινοτική οδηγία. “Οι εικόνες βγήκαν μόνο από τους διαδρόμους, διότι το θέαμα είχε γίνει πλέον αντιαισθητικό, και όχι από τους θαλάμους των ασθενών. Τις εικόνες που κατεβάσαμε τις τοποθετήσαμε στην εκκλησία του νοσοκομείου, στους θαλάμους των ασθενών και στα γραφεία των εργαζομένων καθώς και στο δικό μου”, διευκρινίζει ο κ. Μουσιώνης. Τέλος, συμπληρώνει ότι για το θέμα που ανέκυψε δέχτηκε τηλεφώνημα από τον μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμο, στον οποίο εξήγησε το σκεπτικό της απόφασής του. Ο κ. Άνθιμος αποδέχτηκε την ενέργεια αυτή.

πηγή

1 σχόλιο:

  1. ΜΟΝΟ ΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΑΛΛΗ ΑΝΩΘΕΝ ΕΝΤΟΛΗ ΜΗΝ ΔΟΥΜΕ ΕΙΣ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΙΕΡΩΝ ΜΑΣ ΕΙΚΟΝΩΝ ΤΟΝ ΚΕΜΑΛ ΑΤΑΤΟΥΡΚ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΓΙΟΤΟΛΑΧ ΧΟΜΕΙΝΙ..
    ΟΧΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΔΙΟΤΙ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ ΝΟΣΗΛΕΥΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΞΕΝΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΘΑΝΑΙ ΚΡΙΜΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΣΕΥΧΟΝΤΑΙ ΚΑΠΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ..ΤΕΛΙΚΑ ΟΙ ΜΑΣΟΝΟΙ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΥΝΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΡΑΤΙΚΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥΣ..ΜΗΝ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΔΕΡΦΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ.ΥΨΩΣΤΕ ΤΙΣ ΦΩΝΕΣ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙΣΤΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΣΑΣ ΠΙΣΤΕΥΩ ΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΕΙΚΟΝΩΝ.ΤΑ ΙΔΙΑ ΘΑ ΠΟΥΝΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΕΙ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΟΥΣ..ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΤΟ Α ΚΑΙ ΤΟ Ω.Η ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή