Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

Aρχισε η διαδικασία διαδοχής στη Βόρειο Κορέα

ImageΞεκίνησαν οι διεργασίες για την διαδοχή του Κιμ Γιονγκ-Ιλ στην ηγεσία της Βόρειας Κορέας. Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του Εργατικού Κόμματος της Βόρειας Κορέας, ως αντιπρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής, χρίστηκε ο γιος του ηγέτη της χώρας Κιμ Γιονγκ-Ουν μία ημέρα μετά την προαγωγή του 27χρονου σε στρατηγό.
Οι εξελίξεις φαίνεται να επιβεβαιώνουν ότι ο γιος του Κιμ Γιονγκ-Ιλ προαλείφεται για διάδοχός του την στιγμή που πληθαίνουν οι αναφορές ότι η κατάσταση της υγείας του Βορειοκορεάτη ηγέτη επιδεινώνεται.

Η... αλματώδης ανέλιξη του Γιονγκ-Ουν αποφασίστηκε στο πρώτο συνέδριο του ΕΚ τα τελευταία 30 χρόνια, στο οποίο εμφανίστηκε αδυνατισμένος και ο Κιμ Γιονγκ-Ιλ.

Η διαδικασία θυμίζει αρκετά εκείνη που ακολουθήθηκε τη δεκαετία του 1970, όταν ο Γιονγκ-Ιλ διαδέχθηκε τον πατέρα του Ιλ-Σουνγκ -ξένοι αναλυτές υποστηρίζουν όμως, σημειώνει το Reuters, πως η Βόρεια Κορέα αυτή τη φορά μπορεί να μην έχει την πολυτέλεια του χρόνου.

Στο συνέδριο μέλος του πολιτικού γραφείου του Εργατικού Κόμματος ορίστηκε και η αδελφή του ηγέτη και αναπληρωματικό μέλος ο σύζυγός της.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου