Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

Βγήκαν τα πιστόλια στο Αριστοτέλειο!

Συμπλοκές μεταξύ φοιτητών…

Τα όπλα φαίνεται πως μίλησαν στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, μεταξύ των φοιτητικών παρατάξεων, με φόντο τις εγγραφές των πρωτοετών.

Φοιτητής, μέλος της ΔΑΠ, κατέθεσε μήνυση σε βάρος συμφοιτητή του, οπαδού της ΠΑΣΠ, υποστηρίζοντας ότι τον χτύπησε με τη λαβή όπλου στο κεφάλι.

Το επεισόδιο σημειώθηκε το πρωί της Τετάρτης στη Σχολή Θετικών Επιστημών.

Για ακόμη μια φορά, μέλη  των φοιτητικών παρατάξεων συνεπλάκησαν, «αγωνιζόμενα» για το ποίος θα έχει μεγαλύτερο χώρο προκειμένου να στήσει το τραπεζάκι της παράταξη του που θα εξυπηρετεί του νέους φοιτητές κατά τη διαδικασία εγγραφής τους.

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο ΔΑΠ Θεσσαλονίκης, Βασίλη Γεωργιάδη, περίπου έξι αλλοδαποί, που φορούσαν κράνη, μαζί με μέλη της ΠΑΣΠ της ΣΘΕ, επιτέθηκαν σε μέλη της ΔΑΠ, με αποτέλεσμα ένας εκ των αλλοδαπών να τραυματίσει με τη λαβή πιστολιού ένα μέλος της. Ο τραυματίας μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο για προληπτικές εξετάσεις.

Από την πλευρά της, πάντως, η ΠΑΣΠ, δεν επιβεβαιώνει το γεγονός. Ο γραμματέας της ΠΑΣΠ Θεσσαλονίκης, Λάζαρος Πίτσκας, δήλωσε ότι ενημερώθηκε για το περιστατικό από καταγγελία της ΔΑΠ. «Διατηρώ επιφυλάξεις για το αν ισχύει το περιστατικό. Επικοινωνήσαμε με μέλη της ΠΑΣΠ της ΣΘΕ, τα οποία αρνήθηκαν κάθε εμπλοκή», είπε και πρόσθεσε πως η ΔΑΠ εμπόδισε προσπάθεια επικοινωνίας με τον τραυματία.

Είναι χαρακτηριστικό, όμως, πως κατά την περίοδο των εγγραφών στα ακαδημαϊκά ιδρύματα παρατηρούνται, κάθε χρόνο, συχνά αψιμαχίες και συμπλοκές μεταξύ μελών των φοιτητικών παρατάξεων, τα οποία διεκδικούν να εγγράψουν στις σχολές και τα τμήματά τους πρωτοετείς φοιτητές.

Οι πρυτανικές αρχές του ΑΠΘ, αν και δεν είχαν πλήρη εικόνα για το περιστατικό, καταδίκασαν κάθε μορφή βίας, από όπου και αν προέρχεται.

Το περιστατικό καταδίκασε και ο Πρόεδρος της Ο.Ν.ΝΕ.Δ., Ανδρέας Παπαμιμίκος, λέγοντας, «Το να καταδικάσουμε τέτοιες επικίνδυνες συμπεριφορές, είναι το αυτονόητο και το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε, για να προστατεύσουμε την ελεύθερη έκφραση και διακίνηση ιδεών στα πανεπιστήμια.

Σε αυτούς, λοιπόν, που προσπαθούν να συκοφαντήσουν το φοιτητικό κίνημα, εμείς απαντάμε με τα δικά μας “δημοκρατικά” όπλα, τις ιδέες, τις προτάσεις και τους αγώνες μας.

Καλούμε όλους τους νέους, ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων, να συμπορευτούμε, ώστε να αποτελέσουμε την ελπίδα σε αυτές τις δύσκολες ώρες για τη χώρα. Προς αυτή την κατεύθυνση απέστειλα επιστολή προς τον Πρωθυπουργό κ. Παπανδρέου».
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου