Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

Ανοίγει τις πύλες της στις 28 Οκτωβρίου η «DEFENSYS»


Ξεκινά στις 28 Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη και στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ η πρώτη έκθεση αμυντικών συστημάτων «DEFENSYS» η οποία διοργανώνεται από τη ΔΕΘ, τη HELEXPO και το Διαβαλκανικό και Παρευξείνιο Επιχειρηματικό Κέντρο (ΔΙΠΕΚ) υπό την αιγίδα του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.
Στην έκθεση πρόκειται να συμμετάσχουν με εθνικά περίπτερα 10 χώρες: Αρμενία, Γαλλία, ΗΠΑ, Ιταλία, Ουγγαρία, Ρωσία, Σλοβακία, Σουηδία, Βοσνία Ερζεγοβίνη και Ελλάδα. Σε ότι αφορά τα περίπτερα των διεθνών βιομηχανιών που θα μετάσχουν στην «DEFENSYS» αυτά θα προέρχονται από 22 χώρες συνολικά, καθώς και δύο διεθνείς οργανισμοί η NAMSA, η υπηρεσία προμηθειών του ΝΑΤΟ και η EDA, η ευρωπαϊκή αμυντική υπηρεσία. Η έκθεση πρόκειται διαρκέσει από την Πέμπτη έως και την Κυραική, ενώ μια ημέρα νωρίτερα θα πραγματοποιηθεί  συνέδριο που διοργανώνει η Ένωση Ελληνικών Εταιρειών Αεροδιαστημικής και Άμυνας (ΕΕΛΕΑΑ) με θέμα«Η συμβολή της αμυντικής βιομηχανίας στην ελληνική οικονομία».

Στο πλαίσιο της «DEFENSYS» το χώρο της έκθεσης θα επισκεφθούν επίσημες αντιπροσωπείες από 23 χώρες και επίσημους οργανισμούς. Σε ότι αφορά την αμερικανική παρουσία, στην οποία επίσημος χορηγός επικοινωνίας είναι το DefenceNet Media, πρόκειται να εκπροσωπηθεί από 9 συνολικά εταιρείες και τα επίσημα εγκαίνια πρόκειται να πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 29 Οκτωβρίου.
Οι αμερικανικές εταιρείες που πρόκειται να συμμετάσχουν είναι η AM General LLC που παράγει οχήματα, η ΑΤΚ η οποία παράγει πυρομαχικά μέσου και μεγάλου διαμετρήματος, η Boeing Defense, Space & Security με μια μεγάλη γκάμα προϊόντων στον αεροδιαστημικό τομέα η Lockheed Martin που επίσης δραστηριοποιείται κύρια στον αεροδιαστημικό τομέα, η Motorola με κύριο τομέα εφαρμογών τα συστήματα τηλεπικοινωνιών, η εταιρεία ηλεκτρονικών άμυνας και ραντάρ Northrop Grumman, η Pratt & Whitney η οποία παράγει κινητήρες αεροσκαφών, η  Timken η οποία δραστηριοποιείται στον αεροδιαστημικό τομέα κύρια ανταλλακτικών και εξαρτημάτων ενώ τέλος στο αμερικανικό περίπτερο θα είναι και η  Απέλλα με δραστηριότητες στον έλεγχο, επισκευή και πιστοποίηση αεροπορικού υλικού.

Αναμφισβήτητα η «DEFENSYS» αποτελώντας και την πρώτη προσπάθεια οργάνωσης μια έκθεσης αμυντικού υλικού «εκτός των τειχών»  αναλαμβάνει το δύσκολο έργο διατήρισης του θεσμού των εκθέσεων αμυντικού υλικού στην Ελλάδα που ουσιαστικά ξεκίνησε με την πρώτη «DEFENDORY» το 1980. Η επιλογή της Θεσσαλονίκης ως έδρα της έκθεσης και μάλιστα με ειδικό περιεχόμενο σίγουρα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως μια «αντι-συμβατική» λύση και ιδιαίτερα κάτω από το πρίσμα της σημερινής οικονομική κρίσης, όπου τα εξοπλιστικά προγράμματα δεν εξαιρούνται των γενικότερων περικοπών των κρατικών εξόδων. Ένα βέβαια από τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα της «DEFENSYS» είναι η αιγίδα του υπουργείου Εθνικής Αμύνης κάτι που δημιουργεί υψηλές προσδοκίες για τα αποτελέσματά της. Ο αριθμός των εκθετών και των κρατικών περιπτέρων θεωρείται επαρκής για να προκαλέσει και το διεθνές ενδιαφέρον κάτι που σίγουρα θα αποδειχθεί «βαρόμετρο» για τον απολογισμό του έργου μετά τη λήξη της.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου