Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

8 χιλιάδες ''ψήφοι'' έρχονται από την Προύσα στη Θράκη μας για τις εκλογές.

8 χιλιάδες ψήφους προτείθεται να μεταφέρει από την Τουρκία στην Θράκη για τις Περιφερειακές και Δημοτικές εκλογές, ο Πρόεδρος του συλλόγου αλληλεγγύης ''Τούρκων'' Δυτικής Θράκης (BTTD), του παραρτήματος Προύσας, Χακάν Τσαβούσογλου.
Σε δημοσίευμά της η μειονοτική εφημερίδα ΜΠΙΡΛΙΚ, φιλοξενεί δηλώσεις του Τσαβούσογλου, ο οποίος ούτε λίγο, ούτε πολύ αναφέρεται στην συνάντηση που είχε στην Αθήνα με τον Τούρκο Υπουργό Προεδρίας, για τα θέματα που συζητήθηκαν καθώς και για τις επικείμενες εκλογές της 7ης Νοεμβρίου.

ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΕΧΕΙ ΩΣ ΕΞΗΣ:
Ο πρόεδρος του συλλόγου αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης (BTTD) -παράρτημα Προύσας Χακάν Τσαβούσογλου δήλωσε πως με την ταυτόχρονη συζήτηση των μειονοτικών προβλημάτων σε Ελλάδα άρχισαν να έρχονται και απτά   αποτελέσματα.
Ο Χακάν Τσαβούσογλου μετείχε στην σύναξη για τις μειονότητες που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα με την συμμετοχή του υπουργού προεδρίας-υπεύθυνου για τους Τούρκους του εξωτερικού Φαρούκ Τσελίκ. Ο Τσαβούσογλου αξιολόγησε την σύναξη για τις μειονότητες καθώς και τις τοπικές εκλογές που θα γίνουν στις 7 Νοεμβρίου στην Ελλάδα. Ο Τσαβούσογλου ανακοίνωσε πως πλέον στις ταυτόχρονες συναντήσεις για τις μειονότητες υπάρχουν απτά αποτελέσματα. Όπως είπε : ¨πλέον δεν κάνουμε τρύπες στο νερό¨.  
Ο πρόεδρος Τσαβούσογλου ανέφερε πως ευρισκόμενος στην σύναξη για τις μειονότητες στην Αθήνα, ως προσκεκλημένος του  υπουργού προεδρίας-υπεύθυνου για τους Τούρκους του εξωτερικού Φαρούκ Τσελίκ, αντιμετώπισε με ευχαρίστηση την πρόοδο που έχει καταγραφεί στα μειονοτικά προβλήματα. Ο Τσαβούσογλου δήλωσε : Οι συνομιλίες που πραγματοποιήθηκαν ανάμεσα στις δύο χώρες ειδικότερα για το θέμα του μουφτή, και στο σημείο που έχουν φτάσει αποτελούνε ένα σημείο καμπής για την μειονότητα μας. Η εξέλιξη αυτή πιστεύουμε πως θα παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στην επίλυση και των υπολοίπων θεμάτων¨.  

¨Στην Προύσα υπάρχει δυνατότητα 8 χιλιάδων ψήφων¨
Αναφερόμενος ο Χακάν Τσαβούσογλου πρόεδρος του παραρτήματος του BTTD, στις τοπικές εκλογές που θα γίνουν στις 7 Νοεμβρίου τόνισε πως θα αποτελέσουν μια ριζική αλλαγή στην διακυβέρνηση και είπε : ¨ Στην Προύσα υπάρχει δυνατότητα 8 χιλιάδων ψήφων. Επιθυμία μας είναι όλους αυτούς να τους μεταφέρουμε. Θέλουμε να επιστήσουμε την προσοχή των ομογενών μας, να ασκήσουν το πλέον θεμελιώδες δικαίωμα τους. Εμείς ως σύλλογος πάλι θα βάλουμε λεωφορεία. Για αυτό οι ομογενείς μας το συντομότερο να υποβάλλουν την αίτηση τους στο σύλλογο μας.¨.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου