Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

Μνημόνιο Προβόπουλου: Κλείστε ΚΑΠΗ, ΕΡΤ και ΤΕΙ

Προτάσεις - σοκ για τη μείωση του κράτους και της σπατάλης περιλαμβάνει η εκθεση του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος, διαμηνύοντας ότι δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια αύξησης των φόρων...

Ο Γιώργος Προβόπουλος εισηγείται "ριζική ανασυγκρότηση του κράτους" και ζητει: Μείωση δημοσίων υπαλλήλων, επανεξέταση προσλήψεων στην εκπαίδευση, κατάργηση ή συγχώνευση των 5000 Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου, αναστολή δραστηριοτήτων των ΚΑΠΗ και του ΟΓΑ, όπως εκδρομές και καλοκαιρινές διακοπές, κλείσιμο ζημιογόνων δημοτικών ραδιοφωνικών σταθμών, συγχώνευση των κρατικών τηλεοπτικών καναλιών σε δύο το πολύ και το τέλος για την ΕΡΤ να δοθεί για τη μείωση του χρέους.

Επισης ο κ. Προβόπουλος ζητεί να μπει καταργηθούν ΤΕΙ και να μπει μαχαίρι στο κονδύλι για τη μεταφορά μαθητών σε από απομακρυσμένα χωριά, το οποίο στον προϋπολογισμό του 2010 ήταν 280 εκατομμύρια ευρώ! Ζητεί επίσης να ανασταλούν για μια πενταετία οι δραστηριότητες της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς, σημειώνοντας ότι δεν μπορεί να δικαιολογηθεί η ενοικίαση δεκάδων ιστιοπλοϊκών σκαφών για εκδρομές στον Αργοσαρωνικό. Ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος ζητεί, επίσης, να επανεξεταστεί η τιμολογιακή πολιτική στις συγκοινωνίες και να διασφαλιστεί ότι όλοι οι επιβάτες πληρώνουν εισιτήριο.

nikosnews.wordpress.com

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου