Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

Δολοφονία Έλληνα από τούρκο στην Κομοτηνή

281010-komotiniΠροκαλούν οι δηλώσεις του υποψηφίου του Προξενείου

Μουσουλμάνος αθίγγανος σκότωσε στην Κομοτηνή χριστιανό συμπολίτη μας, τον 47χρονο Γιώργο Πασχαλίδη, ο οποίος εξέπνευσε ενώ μεταφερόταν στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης. Ο δράστης, αφού χτύπησε το θύμα στο στήθος και στην πλάτη, πήρε μαζί του, σύμφωνα με δημοσιεύματα του τοπικού Τύπου, το μαχαίρι που χρησιμοποίησε, μέσα σε μια σακούλα. Το θύμα πρόλαβε να ειδοποιήσει τον υιό του, λίγο πριν καταρρεύσει. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το θύμα και ο δράστης είχαν κάποια «διαφωνία». Όμως, κάτοικοι περιγράφουν τον Γιώργο Πασχαλίδη ως «άγιο» και πολύ ήρεμο άνθρωπο και εκφράζουν την απορία τους για το περιστατικό, εκφράζοντας την αμφιβολία τους για τη συμμετοχή του σε «καυγά». Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του μουσουλμάνου δράστη, ο οποίος αναζητείται. Την ίδια ώρα, παρά τον προσωπικό χαρακτήρα που ενδέχεται να έχει η υπόθεση, είναι φανερό ότι εδώ «κάτι δεν πάει καλά» και ότι οι μουσουλμάνοι της περιοχής σκοτώνουν με ευκολία... Όπως επισημαίνουν κάτοικοι της περιοχής, αν το συμβάν είχε θύμα μουσουλμάνο και θύτη χριστιανό, τώρα θα επικρατούσε ένταση στην περιοχή, που θα υποδαύλιζε το τουρκικό προξενείο...



Πάλι το προξενείο...
Την ίδια ώρα, συνθήκες κρίσης προσπαθεί να δημιουργήσει το προξενείο, με αφορμή τους εορτασμούς στα σχολεία της Δυτικής Θράκης, της 28ης Οκτωβρίου: Πάλι παρουσιάστηκε κρίση στα μειονοτικά σχολεία της Δυτικής Θράκης με τα ποιήματα της γιορτής της 28ης Οκτωβρίου. Τώρα «φωνάζουν» κύκλοι του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής ότι «χριστιανοί δάσκαλοι έδωσαν σε μαθητές του μειονοτικού σχολείου του χωριού Λύκειο ποίημα που περιλαμβάνει τους στίχους "Έλληνας γεννήθηκα και Έλληνας θα πεθάνω" και "Ελληνάκι"». Μάλιστα, προσπάθησαν να πείσουν τους γονείς των μαθητών να απέχουν από τους εορτασμούς για την 28η Οκτωβρίου.
Ο πρόεδρος του συλλόγου αποφοίτων της ΕΠΑΘ Μεχμέτ Ντερντιμάν (υποψήφιος για την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης με το «γαλάζιο» ψηφοδέλτιο του Γιώργου Παυλίδη!), σε επιστολή που απέστειλε στην υπουργό Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων Άννα Διαμαντοπούλου, λέει ότι «οι ταυτότητες των κοινοτήτων δεν πρέπει να περιλαμβάνονται στις επιλογές των δασκάλων. Όπως και η συμμετοχή στην προσευχή της εκκλησίας δεν πρέπει να περιλαμβάνεται στις επιλογές των γραμματέων των δήμων και κοινοτήτων... Προσδοκούμε στην βοήθειά σας για την διασφάλιση της τάξης ώστε στο μέλλον αυτοί οι δάσκαλοι να μην διαταράσσουν την ομαλή συμβίωση χριστιανών και μουσουλμάνων στην περιοχή».
Όπως είναι φανερό, οι Γκρίζοι Λύκοι δεν το βάζουν κάτω. «Ψάχνονται» για να δημιουργήσουν αναστάτωση, υπονομεύοντας την εθνική μας κυριαρχία.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου