O «Σύλλογος Επιστημόνων Μειονότητας Δυτικής Θράκης» (BTAYTD) είναι το πιο αποδεκτό από πλευράς ελληνικών Αρχών μειονοτικό σωματείο, αφού περιλαμβάνει την ελίτ των τουρκοφρόνων, λειτουργεί νόμιμα και έχει αναβαθμιστεί σε ΜΚΟ. Έτσι, συχνά είναι συνομιλητής τους και οργανωτής εκδηλώσεων στη Θράκη, ενώ οι εκτός Ελλάδος δραστηριότητές του – στις οποίες κι άλλοτε αναφερθήκαμε – κανέναν δεν φαίνεται να απασχολούν. Πρόσφατα λοιπόν πάλι (1-10-10) μετείχε στη Βαρσοβία στην πρώτη Διάσκεψη για την αναθεώρηση του ΟΑΣΕ, με το γνωστό δίδυμο των «ανθρωπιστών» Περβίν Χαϊρουλάχ (φωτό) και Σεμπαχετίν Απτουραχμάν.

  Η πρώτη παρουσίασε δύο θέματα με τίτλο ¨Η πολιτική συμμετοχή και εκπροσώπηση της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης¨ και ¨Η θρησκευτική ελευθερία στη Δυτική Θράκη (Ελλάδα)¨. Η Χαϊρουλάχ εξέφρασε την άποψη πως «η Τουρκική Μειονότητα της Δυτικής Θράκης δεν μπόρεσε να εκπροσωπηθεί επαρκώς όσον αφορά την συμμετοχή και την εκπροσώπηση στα κέντρα λήψης αποφάσεων και στους πολιτικούς μηχανισμούς». Επικαλέστηκε πάλι το πλαφόν του 3% ως εμπόδιο και είπε πως οι εκλεγέντες με τα κόμματα βουλευτές δεν μπορούνε να εκφράσουν στο Κοινοβούλιο με άνεση τις σχετικές με την μειονότητα ιδέες τους (δηλαδή τους …λογοκρίνουν τους καημένους!). Η Χαιρουλάχ στράφηκε και κατά του ¨Καλλικράτη¨, που «μείωσε τους μειονοτικούς τοπικούς άρχοντες» («ξεχνώντας» να πει ότι τώρα ελέγχουν μεγαλύτερο πληθυσμό από πριν) και ζήτησε ποσόστωση – θετική διάκριση και στις εκλογές!!! Δηλαδή να ανατραπεί η βασική αρχή τού «ένας άνθρωπος, μία ψήφος»! Κατά τ’ άλλα κλάφτηκε για τον ορισμό του μουφτή και των βακουφικών επιτροπών και υπεραμύνθηκε της Σαρίας.

  Λίγες μέρες μετά (4-6 Οκτωβρίου) η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Τούρκων Δυτικής Θράκης (ABTTF) επισκέφτηκε τη Βουλή του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Μιά επιτροπή της ABTTF (Χαλίτ Χαμπίμπογλου και Κουρτουλούς Ενγκίν Σογιλμάζ) εξέθεσε τα «προβλήματα» της «Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης» και μια άλλη επιτροπή πήγε στο Στρασβούργο. Αποτελείτο από τον πρόεδρο της Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης (İTB) Αχμέτ Καρά, από την πρόεδρο του πολιτιστικού συλλόγου Τουρκάλων γυναικών Ροδόπης Χουλιά Εμίν, από τον δικηγόρο τους Ορχάν Χατζηιμπράμ και από την Περβίν Χαϊρουλάχ (πάλι!), διευθύντρια της Πολιτιστικής και Εκπαιδευτικής Εταιρίας Μειονότητας Δυτικής Θράκης (BAKEŞ) και περιέγραψε σε κάποιους αρμόδιους την «επιμονή της Ελλάδας να μην εφαρμόζει τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (2008) για την ίδρυση μειονοτικών συλλόγων». Η ABTTF δεν παρέλειψε να αναφερθεί εγγράφως και στα «προβλήματα των Τούρκων που ζούνε στα Δωδεκάνησα», σε Ρόδο και Κω, έτσι όπως τα «διαπίστωσε» πέρυσι σε επίσκεψή της στα δύο αυτά ελληνικά νησιά. Μάλιστα στη συνάντηση με τον Γ.Γ. της «Επιτροπής ενάντια στον ρατσισμό και την μισαλλοδοξία», Στέφανο Σταύρου, υπογράμμισε τις «επιθέσεις μίσους σε βάρος των μελών της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης» καθώς και σε βάρος των περιουσιών και των φορέων τους, και του παρέδωσε μιαν αναφορά για τις «επιθέσεις μίσους» της περιόδου 2009-2010.
    Βλέπουμε λοιπόν ότι όχι μόνο οι ερίτιμοι αυτοί συμπολίτες μας όχι μόνο μπαινοβγαίνουν στους διεθνείς οργανισμούς σαν στο σπίτι τους αλλά και χρησιμοποιούν τις πιο προωθημένες θέσεις (θετικές διακρίσεις στην κάλπη!) και τις πιο μοντέρνες ιδεοληψίες της μειονοτολάγνας Δύσης (άκου «επιθέσεις μίσους»!). Κι όλα αυτά βεβαίως τα κάνουν από δική τους πρωτοβουλία, χωρίς καμμία συνδρομή από τους μηχανισμούς της Τουρκίας και χωρίς καμμία καθοδήγηση, έτσι; Κι αν κάποιος (δηλ. ο «Αντιφωνητής») το επισημάνει, βρίσκει και τον μπελά του με τις συκοφαντικές επιθέσεις των κάφρων και των πουλημένων!
πηγή