Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

ΑΝΟΔΟ ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΑΝΩ ΕΜΦΑΝΙΖΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΧΤΥΠΗΜΑΤΟΣ. ΠΡΩΤΗ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΧΩΡΕΣ/ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ.

ΑΝΟΔΟ ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΑΝΩ ΕΜΦΑΝΙΖΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΧΤΥΠΗΜΑΤΟΣ. ΠΡΩΤΗ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΧΩΡΕΣ/ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ.
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ
Σύμφωνα με την έγκυρη Βρετανική εταιρία MAPLECROFT που καταγράφει τις τρομοκρατικές τάσεις σε 196 χώρες του πλανήτη, εντυπωσιακή αύξηση παρουσίασε η χώρα μας ανερχόμενη στον κατάλογο από την θέση 57 στην 24. Σύμφωνα με τα στοιχεία του TERRORISM RISK INDEX, η χώρα μας προηγείται σε πιθανότητα εκδήλωσης τρομοκρατικής επίθεσης όλων των κρατών-μελών του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Σημειώνω ότι οι ΗΠΑ είναι στην θέση 33, η ΓΑΛΛΙΑ στην θέση 44, ο ΚΑΝΑΔΑΣ στην 67 και η Γερμανία στην 70(και να ληφθεί υπόψη ότι απειλούνται από εξτρεμιστές και Ισλαμική τρομοκρατία).ΠΡΩΤΗ ΧΩΡΑ ΣΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΠΕΡΑΣΕ Η ΣΟΜΑΛΙΑ, με 556 επιπέσεις και περίπου 1500 νεκρούς.(προφανώς από την βίαιη δράση της ΑΛ ΣΑΜΠΑΜΠ/ΑΛ ΚΑΕΝΤΑ). Αναλυτής που επικοινώνησα μου είπε ότι «υπάρχει ανησυχία για τάση προς περαιτέρω αύξησε μέσα στο 2011».
Μετά την ΣΟΜΑΛΙΑ κατά σειρά είναι το ΠΑΚΙΣΤΑΝ, το ΙΡΑΚ, το ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ, τα ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΑ ΕΔΑΦΗ, η ΚΟΛΟΜΒΙΑ, η ΤΑΪΛΑΝΔΗ, οι ΦΙΛΙΠΠΙΝΕΣ, η ΥΕΜΕΜΗ, και η ΡΩΣΙΑ. Ο ίδιος αναλυτής μου αποκάλυψε ότι «παρατηρείται αυξημένη τάση τρομοκρατικών επιθέσεων στην ΡΩΣΙΑ από Τσετσένους στον Β.ΚΑΥΚΑΣΟ, ενώ έχει πέσει κάπως η τάση στην ΑΛΓΕΡΙΑ». Το ΙΣΡΑΗΛ βρίσκεται στην θέση 14.
Στο ΙΡΑΝ άρχισαν τα πενθήμερα στρατιωτικά γυμνάσια ΑΕΡΑΜΥΝΑΣ (που ήδη σας έχω γράψει) με επίκεντρο τις πυρηνικές εγκαταστάσεις της χώρας. Την ίδια στιγμή το ΛΟΝΔΙΝΟ ανακοίνωσε την διάθεση επιπρόσθετου χρηματικό ποσού για τα έξοδα του ΕΙΔΙΚΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΙΒΑΝΟ/ΥΠΟΘΕΣΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΧΑΡΙΡΙ, γεγονός που προκάλεσε την περαιτέρω ένταση με την ΛΙΒΑΝΕΖΙΚΗ ΧΕΖΜΠΟΛΛΑΧ, στελέχη της οποίας εντός των προσεχών ημερών θα κατηγορηθούν ως υπεύθυνοι της δολοφονίας του πρωην πρωθυπουργού του ΛΙΒΑΝΟΥ στην Βηρυτό πριν 5 χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου