Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

Ισραήλ: Εμπρησμός σε υπόγειο εκκλησίας σε γειτονιά υπερ-ορθόδοξων Ιουδαίων


Φωτιά ξέσπασε από άγνωστο λόγο σε εκκλησιαστικό κτήριο στην Ιερουσαλήμ, όπου από καιρό ήταν στο στόχαστρο αντι-χριστιανικών στοιχείων σε μία γειτονιά υπερ-Ορθόδοξων Ιουδαίων, όπως δήλωσε εκπόσωπος της Εκκλησίας.
Η φωτιά ξέσπασε την Παρασκευή 29 Οκτωβρίου, λίγο πριν από την 1 π.μ., όταν κάποιος έσπασε το παράθυρο του υπογείου του κτηρίου που στεγάζεται το κέντρο Jerusalem Alliance Church Ministry Center(ανήκει στους Ευαγγελικούς) και έβαλε φωτιά στα κάτω πατώματα. Ένας κάτοικος της περιοχής αντιλήφθηκε την φωτιά και η πυροσβεστική υπηρεσία, η οποία έφτασε 20 λεπτά αργότερα, διαπίστωσε ότι στο υπόγειο της εκκλησίας είχε τυλιχθεί στις φλόγες.
Οι πυροσβέστες έσβησαν την φωτιά και έφυγαν αφού εξέτασαν το υπόλοιπο κτίριο, είπε ο Jack Sara, πάστορας της εκκλησίας.
Ο καπνός και ο θόρυβος από τις φλόγες ξύπνησε 10 εθελοντές εργαζόμενους στην εκκλησία οι οποίοι κοιμόντουσαν στις εγκαταστάσεις του κτηρίου. Οι εθελοντές, οι οποίοι ήταν επισκέπτες στο Ισραήλ από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Δανία, πήγαν σε κοντινό νοσοκομείο και του παρασχέθηκε ιατρική βοήθεια καθώς είχαν εισπνεύσει καπνό.
Το κτίριο υπέστη ζημιές περίπου 85.000 δολαρίων από τον καπνό και την φωτιά. Η φωτιά κατέστρεψε το υπόγειο σε μεγάλο βαθμό καθώς επίσης και τις πρόσφατες ανακαινίσεις.
Ο Sara είπε ότι δυσκολεύεται να καταλάβει πώς ο εμπρηστής θα μπορούσε να έχει τόσο μίσος, καθώς αυτός που έβαλε τη φωτιά μάλλον γνώριζε ότι υπήρχαν άνθρωποι μέσα στην εκκλησία, είπε.
«Δεν είχε σκοπό μόνο να κάψει την αίθουσα, αλλά και να σκοτώσει ανθρώπους,", δήλωσε ο Sara. «Όποιος το έκανε είχε την πρόθεση να σκοτώσει ανθρώπους».
Σύμφωνα με τον Sara, οι ερευνητές της πυροσβεστικής αρχικά είπαν ότι η φωτιά άναψε από κάποιο λάθος. Στη συνέχεια, όμως άλλαξαν και είπαν ότι η φωτιά ήταν εμπρησμός, και στην συνέχεια επανήλθαν στον αρχικό τους ισχυρισμό ότι ήταν ατύχημα.
Αν και ο ισραηλινός Τύπος ανέφερε ότι οι ερευνητές δεν είχαν ανακοινώσει επισήμως τα ευρήματά τους, ο Sara είπε ότι η φωτιά είναι "πολύ ύποπτη." Σε αντίθεση με τις εκθέσεις, επέμενε ότι δεν υπήρχαν κεριά αναμμένα στο υπόγειο όταν ξέσπασε η φωτιά.
Ο Sara είπε ότι η εκκλησία του, η οποία φιλοξενεί διάφορες εκκλησιαστικός ομάδες συμπεριλαμβανομένων τόσο ομογενών όσο και Αράβων Χριστιανών και Εβραίων Μεσσιανικών, δέχεται συχνά απειλές. Αναφερόμενος σε ορθόδοξους Ιουδαίους, σε Παλαιστίνιους μαχητές και ακόμα σε μερικές Ορθόδοξες Χριστιανικές κοινότητες, ο Sara είπε ότι δέχεται μίσος "από όλες τις πλευρές."
Δεν είναι ανήκουστο για έναν υπερ-Ορθόδοξο εξτρεμιστή να καίει εκκλησίες ή Βίβλους στο Ισραήλ. Δεν είναι μακριά από το κέντρο μας η Βαπτιστική Εκκλησία Narkiss Street. Το 2007, η εκκλησία καταστράφηκε από πυρκαγιά που πιστεύεται ότι την έβαλαν υπερ-ορθόδοξοι Εβραίοι. Το κτίριο της εκκλησία είχε ανοικοδομηθεί στο χώρο ενός εκκλησιαστικού κτηρίου που καταστράφηκε πριν από 25 χρόνια από αντι-χριστιανικές ομάδες.
Άλλες πρόσφατες αντιχριστιανικές επιθέσεις στο Ισραήλ ήταν ο βομβαρδισμός του σπιτιού ενός Μεσσιανικού Εβραίου πάστορα που άφησε τον έφηβο γιο του να παλεύει για τη ζωή του, η διακοπή θρησκευτικής λειτουργίας από όχλους διαδηλωτών και επιθέσεις σε μέλη ομάδων που θεωρούνται "μισσιονάριοι" από ακροδεξιούς, ορθόδοξους Εβραίους.
Το κτήριο της Εκκλησίας ‘Alliance Church’ κατασκευάστηκε περίπου πριν από 100 χρόνια. Εκεί ιδρύθηκε το Παλαιστινιακό Βιβλικό Κολλέγιο.
Το 1948, όταν οι σιωνιστές ηγέτες ανακήρυξαν την ίδρυση του κράτους του Ισραήλ, η εκκλησία άνοιξε άλλα κτίρια στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ για τους Άραβες Χριστιανούς που παρεμποδίζονταν από το να παρακολουθούν θρησκευτικές τελετές από τη νεοσύστατη πολιτική αρχή. Από το 1967, ο Sara είπε, το κτίριο έχει χρησιμοποιηθεί για πολλούς σκοπούς.
Ο Sara είπε ότι η εκκλησία του θα έχει μια συνάντηση προσευχής, «για να ζητήσουμε ο Θεός να προστατεύσει το εκκλησίασμα και να ευλογήσει τους εχθρούς μας».
Σε δήλωση του στον Τύπο, είπε ότι θέλει το κτίριο αυτό να είναι ένας «φάρος φωτός που θα αντανακλά την αγάπη του Θεού σε όλους τους ανθρώπους."
«Θα συνεχίσουμε να υπηρετούμε τους κατοίκους της αγίας γης σε αυτόν τον τόπο, διακηρύσσοντας την ειρήνη και την δικαιοσύνη για όλους τους ανθρώπους και την αγάπη του Θεού για όλους τους γείτονες, τους φίλους μας και τους εχθρούς", είπε.
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή
---- Το Υπουργείο Εξωτερικών του Ιράν, καταδίκασε την εμπρηστική επίθεση.
“Η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν πιστεύει ότι η βέβηλη πράξη των Σιωνιστών” με τη προκλητική εμπρηστική επίθεση, εναντίον της ιστορικής εκκλησίας στην κατεχόμενη Quds (Ιερουσαλήμ), είναι ένα άλλο παράδειγμα της έλλειψης σεβασμού αυτού του σιωνιστικού καθεστώτος, για τα θεία προσκυνήματα άλλων θρησκειών και θρησκευτικών ιερών χώρων”, ανέφερε σε δήλωσή του ο Ιρανός εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Ramin Mehman-Parast.
Η δήλωση υπενθυμίζει επίσης, τις προηγούμενες προσβολές, κατά των ιερών προσκυνημάτων και ιερών τόπων των μουσουλμάνων και χριστιανών από το σιωνιστικό καθεστώς του Ισραήλ. Πηγή (και ΕΔΩ)

Βίντεο από εκδηλώσεις της συνάθροισης που έχει Ισραηλίτες και Άραβες εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου