Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

Κινητοποίηση των κατοίκων της πλατείας Βικτωρίας

Ένα ρεπορτάζ τηλεοπτικού σταθμού (και συγκεκριμένα της Μιχαλονάκου από το ΚΟΝΤΡΑ) ήταν αρκετό για να βάλει "φωτιά" στην πλατεία Βικτωρίας. Με αφορμή την παρουσία του τηλεοπτικού συνεργείου, αρκετοί κάτοικοι μαζεύτηκαν στην περιοχή, θέλοντας να διαμαρτυρηθούν για την εγκληματικότητα, την υποβάθμιση της περιοχής τους αλλά και το εμπόριο ναρκωτικών που λαμβάνει χώρα στην πλατεία, η οποία είναι μόνιμα πλημμυρισμένοι από αλλοδαπούς.
Στον χώρο όμως βρισκόντουσαν και κάποιες εκατοντάδες Αφγανών. Αυτοί - σύμφωνα με καταγγελίες παρόντων- καθοδηγόντουσαν από κάποιους συγκεκριμένους ομοφυλούς τους και ακολουθούσαν παντού, περικυκλώνοντας σχεδόν τους Έλληνες κατοίκους της περιοχής. Σε... βοήθειά τους έφτασε και ομάδα "αναρχικών" οι οποίοι θέλησαν να παίξουν τον ρόλο των υπερασπιστών των αλλοδαπών, κάτι που δεν τους βγήκε όμως, γιατί τον συντονισμό τους, όπως προείπαμε, είχαν αναλάβει κάποιοι που φαίνεται ότι ασχολούνται αποκλειστικά με αυτό.
Στην πλατεία επικράτησε ένταση, και προστριβές μεταξύ των τριών πλευρών, αλλά ευτυχώς τα χειρότερα αποφεύχθηκαν. Αξίζει να σημειωθεί ότι κοντά στους κατοίκους της πλατέιας Βικτωρίας, βρέθηκαν και κάποιοι κάτοικοι άλλων περιοχών της Αθήνας, προκειμένου να τους συμπαρασταθούν και να συζητήσουν μαζί τους. Όχι, δεν επρόκειτο για κάτι που είχε προαναγγελθεί. Αλλά όσοι Έλληνες έτυχε να περνούν από εκεί, σταμάτησαν να πούν μια φιλική κουβέντα.

Οι κάτοικοι της περιοχής, δηλώνουν έτοιμοι για κινητοποιήσεις και δηλώνουν πώς δεν μπορούν να ζούν άλλο υπό το σημερινό καθεστώς.
Αξίζει να σημειωθεί ότι αύριο Πέμπτη, στις τρεις το μεσημέρι, έχουν συνάντηση για την οργάνωση των κινητοποιήσεών τους και οι κάτοικοι της Πλατείας Βάθης. Όπως λέγαμε το μοντέλο της πλατείας του Αγίου Παντελεήμονα αρχίζει να εξάγεται και σε άλλες πλατείες της Αθήνας. Ήδη εκτός από τις προαναφερόμενες, σε πλατεία Αττικής αλλά και άλλες περιοχές, οι κάτοικοι δηλώνουν έτοιμοι να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου