Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010

Νέα παρέλαση Ελλήνων πολιτικών στο Τουρκικό Προξενείο!


    Κουρμπάν Μπαϊράμ τις προάλλες και φυσικά συνωστισμός παρατηρήθηκε και πάλι στο Τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής από διάφορους…ελληνόφωνους πολιτικούς αξιωματούχους, που έσπευσαν να δώσουν τις ευχές τους στον εκπρόσωπο όχι κάποιας θρησκευτικής ισλαμικής αρχής, αλλά ενός κοσμικού κράτους (στη φωτό ο πρόξενος Σαρνίτς με τον νεοεκλεγέντα δήμαρχο Κομοτηνής Γιώργο Πετρίδη). Τα διαβάζουμε στην ιστοσελίδα του περιοδικού Ρόντοπ Ρουζγκαρί  (17-11-2010) και σε μετάφραση από το tourkikanea.wordpress.com και βεβαίως διαπιστώνουμε έκθαμβοι ότι το «παρών» έδωσαν ακόμη και κάποιοι που ΔΕΝ εξελέγησαν στις προσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές. Οπότε τι να υποθέσεις; Ότι πρόκειται για κεκτημένη ταχύτητα; Για ανίατο πλέον ραγιαδισμό; Όλα είναι πιθανά μέσα σε τούτη την απίστευτη εικονική πραγματικότητα των θρακέζων delivery boys της πολιτικής θυμηδίας…

    «Το Κουρμπάν Μπαϊράμι όπως σε όλο τον Τουρκο-Ισλαμικό κόσμο, έτσι και ανάμεσα στους Τούρκους της Δυτικής Θράκης εορτάζεται με ενθουσιασμό. Την πρώτη μέρα της γιορτής, μετά την προσευχή, σφάχτηκαν τα κουρμπάνια και έγιναν επισκέψεις σε συγγενείς. Την δεύτερη μέρα το έθιμο συνεχίστηκε και οργανώθηκαν εορταστικές τελετές στο προξενείο της Τουρκικής Δημοκρατίας στην Κομοτηνή και στην Τουρκική Νεολαία Κομοτηνής.
    Ο πρόξενος Μουσταφά Σάρνιτς και οι εργαζόμενοι του προξενείου, γιόρτασαν με τους καλεσμένους στον κήπο. Στον εορτασμό μετείχαν οι δήμαρχοι Ισμέτ Καντί, Χαλίτ Μεχμέτ, Γιώργος Πιλιλίτσης και Δημήτρης Κοτσάκης, οι βουλευτές Αχμέτ Χατζηοσμάν και Τσετίν Μάντατζη, ο πρόεδρος της Συμβουλευτικής Επιτροπής της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης και Μουφτής Ξάνθης Αχμέτ Μέτε, πρόεδροι μειονοτικών συλλόγων, ο νέος δήμαρχος Αριανών Ιμπραήμ Σερήφ, ο νέος δήμαρχος Κομοτηνής Γιώργος Πετρίδης, ο νέος δήμαρχος Μύκης Μουσταφά Τσουκάλ και πολλοί ομογενείς. Μια πιο ενθουσιώδης κατάσταση διαμορφώθηκε με τον ερχομό στον κήπο του Προξενείου μιας ομάδας με νταούλια και ζουρνάδες. Η τελετή εορτασμού συνεχίστηκε στην Τουρκική Νεολαία Κομοτηνής». 


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου