Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010

Ψήφος μεταναστών – αποχή έβγαλαν Καμίνη και Μπουτάρη

151110-mpoutaris-kaminiΗ μεγάλη αποχή, που στον Δήμο Αθηναίων φαίνεται να έφτασε στο 65%, σε συνδυασμό με τον αριθμό των μεταναστών που ψήφισαν με αδιαφανείς διαδικασίες, φαίνεται ότι έκαναν τον Καμίνη νέο Δήμαρχο Αθηναίων.
Ο Κακλαμάνης φαίνεται ότι ξαναέζησε το δράμα της ΝΔ, του 2009. Με την εν γένει στάση του κατά την διάρκεια της κυβερνητικής του θητείας, έσπρωξε κυριολεκτικά τους πολίτες που άλλοτε τον στήριξαν, στην αποχή, με αποτέλεσμα να χάσει τις εκλογές. Το ότι τις τελευταίες ημέρες, προεκλογικά, θυμήθηκε προβλήματα όπως το παρεμπόριο, η μετανάστευση, η γκετοποίηση και ούτω καθ' εξής φαίνεται ότι δεν έπεισε τους Αθηναίους να τον ψηφίσουν. Όπως ακριβώς απαξιώθηκε η Νέα Δημοκρατία του Καραμανλή, έτσι ακριβώς απαξιώθηκε και ο Κακλαμάνης. Όχι ότι ο Καμίνης βρίσκεται σε πολύ καλύτερη θέση. Με ολόκληρο τον μηχανισμό του ΠΑΣΟΚ αλλά και της άκρας αριστεράς να δουλεύει υπέρ του, φαίνεται ότι αυτό που τον βοήθησε ήταν μόνο το "πραξικόπημα" με τις ψήφους των αλλοδαπών, για πολλούς από τους οποίους υπάρχουν καταγγελίες ότι ψήφιζαν με "πατσαβουρόφυλλα".
Οι Αθηναίοι φαίνεται ότι δεν συγκινήθηκαν από το δίλημμα που τους τέθηκε και δεν επέλεξαν το λιγότερο κακό, αλλά έμειναν σπίτια τους και επέτρεψαν στους πολιτικούς μηχανισμούς να "κάνουν τα παιχνίδια τους". Γεγονός που φέρνει στον δημαρχικό θώκο, τον πρώην συνήγορο του Πολίτη, ο οποίος είναι βέβαιο ότι θα ταχθεί ενεργητικά υπέρ της μονιμοποίησης των μεταναστών στον τόπο μας, αποδιδοντάς τους και άλλα "προνόμια".

Το ίδιο έκανε και ο κ. Κακλαμάνης, απλά με έναν πιο... παθητικό τρόπο. Όπως και να έχει, το μόνο σίγουρο είναι ότι η θητεία του Καμίνη, θα αφήσει μια βαριά κληρονομιά στην πρωτεύουσα. Είναι σχεδόν σίγουρο, ότι θα δούμε να υλοποιούνται άμεσα, με την συμβολή του Σγουρού, ο οποίος επίσης φαίνεται ότι βγαίνει, μια σειρά "δεσμεύσεων" όπως το κτίσιμο τζαμιού, η απόδοση δημοσίων κτηρίων στους λαθρομετανάστες και ούτω καθ' εξής. Το πώς οι Αθηναίοι θα αντιμετωπίσουν όλα αυτά, εξαρτάται πλέον σε μεγάλο βαθμό από τους ίδιους.

«Η πόλη γουστάρει δήμαρχο Μπουτάρη»

Στην Θεσσαλονίκη επικράτησε ο Μπουτάρης. Ένα πρόσωπο που έχει συγκεντρώσει πολλές φορές πάνω του τα πυρά του πατριωτικού χώρου. Από ότι φαίνεται και εκεί ήταν η αποχή των δεξιών ψηφοφόρων που παρέδωσε ένα ακόμη κάστρο της ΝΔ στα χέρια της αριστεράς.
Κάποιοι προτίμησαν να πιούν φραπέ από το να ψηφίσουν. Το να κατηγορείς όμως αυτούς τους ανθρώπους είναι λάθος. Προτίμησαν τον φραπέ, γιατί κάποιοι τους απογοήτευσαν. Γιατί κάποιοι έβαλαν και πάλι μικροκομματικά συμφέροντα, τοπικές αντιζηλίες και προσπάθειες "επικράτησης στο εσωτερικό" πάνω από την ανάγκη αντιπαράθεσης στο καθεστώς του ΠΑΣΟΚ. Αυτά πρέπει κάποια στιγμή να λεχθούν.

Πρέπει να δούμε πώς οι δύο μεγαλύτεροι δήμοι της χώρας, έπεσαν στα χέρια όχι του ΠΑΣΟΚ αλλά της μεταμοντέρνας εκδοχής του, όπως αυτή εκφράζεται μέσα από την συνεργασία του αμερικανο-πασοκ τύπου ΓΑΠ, των αποδομητών και των "αντιεθνικιστών" αριστεριστών. Γιατί τόσο ο Καμίνης όσο και ο Μπουτάρης, εξελέγησαν μέσα από αυτή την διαδικασία.
Δημήτρης Παπαγεωργίου

1 σχόλιο:

  1. Parte ena doraki apo HEIL GAP
    ETSI MIPOS KAI KATALAVOUN MERIKOI MERIKOI
    - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

    FROM http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=15477&Itemid=131


    Ντομινίκ Στρος Καν: "Οι Έλληνες υπερψήφισαν την αριστερή κυβέρνηση και το ΔΝΤ"...

    PHOTO FROM
    http://www.defencenet.gr/defence/images/stories/IMFLOGO2s.bmp



    15-11-2010 12:29:03
    Το ΔΝΤ θεωρεί ότι το αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών εκλογών δείχνει ότι το πρόγραμμα που εφαρμόσθηκε από την κυβέρνηση με την υποστήριξη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) έγινε κατανοητό από τους πολίτες, δήλωσε σήμερα ο γενικός διευθυντής του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος Καν στο ραδιοφωνικό δίκτυο France Inter.
    «Τα νέα προγράμματα του ΔΝΤ, αναφέρομαι ιδιαίτερα στην Ελλάδα, έχουν συγκροτηθεί κατά τέτοιο τρόπο ώστε να επιτυγχάνεται η αποκατάσταση της ισορροπίας, αλλά με την προστασία των πλέον αδύναμων, των πλέον ευάλωτων»,εξήγησε ο Ντομινίκ Στρος-Καν.
    «Όταν τα έλεγα αυτά, μού έλεγαν, 'ναι... αλλά το ΔΝΤ είναι φιλελεύθερο... Η πραγματικότητα είναι ότι έγιναν εκλογές στην Ελλάδα και ότι η αριστερά στην εξουσία νίκησε», είπε.
    «Η κυβέρνηση της Ελλάδας με το πρόγραμμα του ΔΝΤ έγινε κατανοητή από την κοινή γνώμη και η κοινή γνώμη υποστήριξε την κυβέρνηση», πρόσθεσε.
    «Αυτό δεν συνέβη ποτέ στο παρελθόν. Δεν έχει ποτέ συμβεί, παρά το τόσο σκληρό πρόγραμμα που οι Έλληνες υποχρεώθηκαν να υποστηρίξουν, το να γίνει κατανοητό στον πληθυσμό ότι ήταν αναγκαίο και αυτός τελικά να υποστηρίξει στην πλειοψηφία του την υπάρχουσα κυβέρνηση», είπε.
    Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή