Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

Αποκλειστικό--Νέα συνταρακτική Έκθεση αποκάλυψη του Συμβ. της Ευρώπης:Κοσοβάροι και οι Αλβανοί του KLA σκότωναν και έπαιρναν τα όργανα των Σέρβων αιχμαλώτων πολέμου.


Οι ευρωπαϊκές αρχές ισχυρίζονται σε μια νέα έκθεση ότι ο στρατός απελευθέρωσης Κοσόβου KLA έπαιρναν δια της βίας,τα όργανα από τους αιχμαλώτους πολέμου,μέσα σε ένα αγρόκτημα "ανθρώπινο σφαγείο"στη Βόρεια Αλβανία.
Οι «πολυάριθμες ενδείξεις φαίνονται να επιβεβαιώνουν ότι τα όργανα αφαιρέθηκαν από μερικούς φυλακισμένους για να ληφθούν στο εξωτερικό για μεταμοσχεύσεις,έναντι υπέρογκων ποσών».
Όλα αυτά σύμφωνα με το νέο σχέδιο έκθεσης από το Συμβούλιο της Ευρώπης,που αφορά την έρευνα για εγκλήματα πολέμου στο Κόσοβο

Οι ανακριτές έχουν «σημειώσει μεγάλη πρόοδο» προς «την παρουσίαση αποδείξεων για την ύπαρξη του μυστικού "KLA"και UCCA που τους κατηγορούν εκτός από εμπόριο ανθρωπίνων οργάνων και με εμπορία ναρκωτικών,Human Trafficking,εμπόριο όπλων και πορνεία. 


Ο συντάκτης Dick Marty σχεδίων λέει: Ο χώρος κράτησης βρισκόταν στη βόρεια Αλβανία όπου οι δολοφονίες και οι απάνθρωπες εξαγωγές ανθρώπινων ζωτικών οργάνων από τους κρατούμενους ήταν σχεδόν σε καθημερινή βάση.
Το παράνομο εμπόριο οργάνων και οι δολοφονίες  συνεχίστηκαν και μετά τον πόλεμο.
Σχεδόν 1.900 άνθρωποι που εξαφανίστηκαν κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης ακόμα δεν έχουν βρεθεί, και άλλα 500 άτομα εξαφανίστηκαν αφότου έφθασαν τον Ιούνιο του 1999 τα στρατεύματα του ΝΑΤΟ..
Μεταξύ στα άτομα που σφαγιάστηκαν για το εμπόριο οργάνων ήταν και γυναικόπαιδα.


Οι συνδέσεις μεταξύ «της ποινικής δραστηριότητας» και «ορισμένων ηγετών πολιτοφυλακών KLA έχουν συνεχιστεί και με άλλες μορφές, μέχρι σήμερα,» 

Ο πρωθυπουργός Hashim Thaci Κοσόβου είναι ένας από τους ιδρυτές του στρατού "απελευθέρωσης" Κοσόβου. Η έκθεση τον ονομάζει ως «προϊστάμενο» μιας προεξέχουσας φατρίας στην πολιτοφυλακή που «προφανώς απόσπασε τον έλεγχο» των «παράνομων εγκληματικών επιχειρήσεων» από τους ανταγωνιστές στα σύνορα με την Αλβανία.
Το γραφείο του αρνήθηκε να σχολιάσει τους ισχυρισμούς.

Η κυβέρνηση Κοσόβου απάντησε με δήλωση που θεωρεί την  έκθεση του  Συμβουλιού της Ευρώπης«δυσφημιστική» και «αναληθή,» λέγοντας τους ισχυρισμούς αυτούς  « τους έχει κατασκευαστεί η ίδια η επιτροπή για να βλάψει την εικόνα της "χώρας" και του στρατού "απελευθέρωσης" Κοσόβου.»

Ο Πρόεδρος Jakup Krasniqi Κοσόβου -- σύμμαχος και συνεργάτης του Thaci -- έκφρασε την βαθιά αγανάκτηση του για την έκθεση. 
«Τις θεωρώ κατασκευασμένες και ανεύθυνες δηλώσεις.»

Ο αλβανικός πρωθυπουργός Sali Berisha είπε ότι η έκθεση «δεν βασίστηκε σε κανένα πραγματικό γεγονός, στοιχείο ή πραγματικότητα. Κατά συνέπεια αποδεικνύει την πολιτική γραμμή του συντάκτη, ο οποίος κάνει κακή χρήση καταφανώς της αρχής του Συμβουλίου της Ευρώπης.»

Οι ανώτεροι υπάλληλοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε Κόσοβο είπαν ότι καθένα με τα συγκεκριμένα στοιχεία των πολεμικών εγκλημάτων ή το οργανωμένο έγκλημα πρέπει να βγει στην επιφάνεια και να αποδοθούν κυρώσεις στους εγκληματίες πολέμου..
Ο εκπρόσωπος της επιτροπής  Blerim Krasniqi είπε πως δεν τον πτοούν αυτές οι δηλώσεις και η επιτροπή θα συνεχίσει το έργο της.
«Η αποστολή ερευνά ήδη και διώκει ποινικώς διάφορες περιπτώσεις σχετικές με τα πολεμικά εγκλήματα,αλλά και με το οργανωμένο έγκλημα,εκείνης της περιόδου» 

Την Πέμπτη, η έκθεση θα συζητηθεί από μια επιτροπή του Συμβουλίου της Ευρώπης, μια οργάνωση με 47 χώρες μέλη που επιδιώκει να προωθήσει τη δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Το Κοινοβούλιο του συμβουλίου προγραμματίζει να το συζητήσει πιο λεπτομερώς τον Ιανουάριο.

Η έκθεση βασίζεται μερικώς στις έρευνες από τους ανώτερους υπαλλήλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και γράφτηκε από τον Dick Marty για την Επιτροπή Νομικών Θεμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης και τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Η έκθεση προσθέτει...οι ανακριτές δεν έχουν την  συνεργασία ούτε της Αλβανίας ούτε του Κοσόβου.
Αυτή την στιγμή ο πληθυσμός πλειοψηφίας του Κοσόβου είναι άτομα αλβανικής καταγωγής.  
Οι Σέρβοι είναι η μειονότητα.
Το KLA υποστηρίχτηκε από το ΝΑΤΟ που βομβάρδιζε την Σερβία προς το τέλος της δεκαετίας του '90.

Το  Κόσοβο το έχει δηλώσει πως είναι «περίπλοκο» να σκάψει για τους αγνοουμένους, και η Αλβανία έχει αρνηθεί να το επιτρέψει, προσθέτοντας ο Marty λέει: «Η Σερβία συνεργάστηκε τελικά.»

Ο ρωσικός ξένος Υπουργός Sergey Lavrov σε μια κοινή διάσκεψη στη Μόσχα με το Σέρβο  Υπουργό Εξ. Vuk Jeremic είπε την Τετάρτη, «ανησυχούμε πολύ σοβαρά για τις δημοσιευμένες πληροφορίες.»

Η έκθεση από το Συμβούλιο της Ευρώπης -- όποιος είναι χωριστός από την Ευρωπαϊκή Ένωση -- προτράπηκε εν μέρει από τους ισχυρισμούς που έγιναν σε ένα βιβλίο το 2008.
Όλα ξεκίνησαν από το βιβλίο της  Carla Del Ponte (ο προηγούμενος Γενικός Εισαγγελέας του διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου για τη πρώην Γιουγκοσλαβία) που αναφέρει λεπτομερώς τα στοιχεία για το σφαγείο στη Β.Αλβανία.

Το καλοκαίρι του 1999, σύμφωνα με το βιβλίο αυτό, 300 κρατούμενοι, Σέρβοι και άλλοι πολίτες σλαβικής καταγωγής, ανάμεσά τους και γυναίκες, μεταφέρθηκαν από το Κόσοβο στην Αλβανία , όπου κλείστηκαν σε ένα είδος φυλακής και όπου υποβλήθηκαν σε χειρουργική αφαίρεση οργάνων.
«Τα όργανα αυτά εστάλησαν στη συνέχεια μέσω του αεροδρομίου των Τιράνων σε κλινικές του εξωτερικού, όπου μεταμοσχεύθηκαν σε ασθενείς οι οποίοι τα είχαν αγοράσει», βεβαιώνει η Κάρλα ντελ Πόντε στο βιβλίο της με τίτλο «Το κυνήγι, εγώ και οι εγκληματίες πολέμου», που κυκλοφόρησε αυτή την εβδομάδα στην Ιταλία .
«Τα θύματα από τα οποία είχε αφαιρεθεί ο ένας νεφρός κλείνονταν εκ νέου σε ένα κέντρο κράτησης, μέχρις ότου θανατωθούν με την αφαίρεση κάποιου ζωτικού οργάνου», γράφει η πρώην εισαγγελέας, η οποία επικαλείται ως πηγές την αποστολή του ΟΗΕ στο Κόσσοβο (Minuk) και «αξιόπιστους δημοσιογράφους».

Αφαιρούσαν όργανα
 
Στο βιβλίο της η 61χρονη Ντελ Πόντε αναφέρει ότι οι ερευνητές της επισκέφτηκαν ένα σπίτι στην απομακρυσμένη ορεινή περιοχή Μπάρελ της Αλβανίας, το οποίο είχε χρησιμοποιηθεί ως αυτοσχέδια κλινική για την αφαίρεση των οργάνων 300 Σέρβων που είχαν αιχμαλωτιστεί από τον Απελευθερωτικό Στρατό του Κοσόβου (UCΚ) και είχαν μεταφερθεί με φορτηγά από την άλλη μεριά των συνόρων, στην Αλβανία. Όπως γράφει η εφημερίδα «Γκάρντιαν», σύμφωνα με μάρτυρες κατ΄ αρχήν από τους αιχμαλώτους αφαιρέθηκαν τα νεφρά και αργότερα τους σκότωσαν και τους αφαίρεσαν και άλλα όργανα.

Διαβάστε την συνέχεια εδώ 

«Το κυνήγι: εγώ και οι εγκληματίες πολέμου»Το βιβλίο καταπέλτης της Κάρλα ντελ Πόντε

 

το είδαμε εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου