Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

Η εγχείρηση πέτυχε, ο ασθενής απέθανε

280111-poreiaΜόνο με τον παραπάνω τίτλο μπορεί κάποιος να περιγράψει το αποτέλεσμα της διαχείρισης της κρίσης που προκάλεσε η άκρα αριστερά, από την ελληνική κυβέρνηση, μετά την χθεσινή ... διευθέτηση του θέματος του ασύλου. Τελικά, γύρω στις 3 και κάτι το πρωί, οι μετανάστες συμφώνησαν να εγκαταλείψουν το κτήριο της Νομικής το οποίο είχαν καταλάβει και με πορεία να μεταφερθούν σε ένα διαφορετικό κτήριο, την πρώην πρεσβεία της Ελβετίας, στην συμβολή των οδών Ηπείρου και Πατησίων. Στην πορεία τους αυτή είχαν ως συνοδεία "αλληλέγγυους" ολόκληρη δηλαδή την ασπίδα προστασίας που σήκωσαν γύρω τους αριστεριστές και αντιεξουσιαστές, καθώς όπως φαίνεται στην όλη επιχείρηση συμμετείχαν διάφορες συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ, άλλες ομάδες της άκρας αριστεράς αλλά και η "αντιεξουσιαστική κίνηση" που είχε μάλιστα καλέσει σε πορεία από τα Εξάρχεια προς την Νομική χθές το απόγευμα.
Τελικά όλοι έμειναν ικανοποιημένοι.
Τόσο η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ η οποία δεν χρειάστηκε να χρησιμοποιήσεις τις δυνάμεις καταστολής, οι αριστεριστές οι οποίοι κατάφεραν να μετατρέψουν μια δήθεν απεργία πείνας σε κυρίαρχο πολιτικό ζήτημα επικαιρότητας, οι ίδιοι οι μετανάστες που θα συνεχίζουν με τέτοιες εκβιαστικές μεθόδους να ζητούν την άδεια παραμονής τους. Ο μοναδικός χαμένος ο ελληνικός λαός και πιο συγκεκριμένα οι κάτοικοι του ιστορικού κέντρου, οι οποίοι με τέτοιου είδους αποφάσεις βλέπουν τις περιοχές τους να γίνονται ολοένα και περισσότερο γκέτο αλλοδαπών.
Η εγχείρηση λοιπόν πέθανε. Και το άσυλο ανέπαφο και η κυβέρνηση πέτυχε στο να απομακρυνθούν από την Νομική. Ο ασθενής όμως, δηλαδή η Αθήνα πέθανε για ακόμη μια φορά. Αυτή η κίνηση της κυβέρνησης, που μετατράπηκε σε ρεσεψιονίστ της άκρας αριστεράς, αλλά και όλο το παρασκήνιο που ξετυλίχθηκε, με τους κ. Αλαβάνο, Λαφαζάνη και λοιπές προσωπικότητες της Αριστεράς να βρίσκονται μέσα στην Νομική για να μην ... επιτρέψουν τυχόν επέμβαση των δυνάμεων της αστυνομίας (που δεν θα γινόταν ούτως ή άλλως) και να πουλήσουν εκδούλευση στο νέο τους επαναστατικό υποκείμενο, είναι χαρακτηριστική του τρόπου με τον οποίο και αυτή η κυβέρνηση διαχειρίζεται το μεταναστευτικό. Στιβάζει εκατοντάδες χιλιάδες εξαθλιωμένους στο κέντρο της Αθήνας

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου