Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

Κεφαλονιά: 160 νέοι ΛΑΘΡΟ-έποικοι

Πριν από λίγο έληξε συναγερμός στις αστυνομικές δυνάμεις στην Αιτωλ/νία, μετά την ανακάλυψη πλοιαρίου στο Ιόνιο, που μετέφερε 160 λαθρομετανάστες και που κατέληξε στην Κεφαλονιά.
Το σκάφος, με 160 λαθρομετανάστες, έπλεε κοντά στην Κεφαλονιά και βρίσκονταν υπό παρακολούθηση από άνδρες του λιμενικού. Μάλιστα, αρχικές πληροφορίες έκαναν λόγο για βύθιση του πλοιαρίου, γεγονός που προκάλεσε μεγάλη κινητοποίηση.

Στις αστυνομικές διευθύνσεις της Αιτωλ/νίας πάντως, σήμανε συναγερμός, μιας και δεν αποκλείονταν το πλοιάριο να είχε προορισμό τις δυτικές ακτές του νομού που βρίσκονται πολύ κοντά στην Κεφαλονιά.
Παρά όμως τα όσα ανέφεραν πληροφορίες από το Λιμεναρχείο και το Κέντρο Επιχειρήσεων για βύθιση του σκάφους, τελικά η εξέλιξη ήταν εντελώς διαφορετική, αφού λίγη ώρα αργότερα και όταν κατάφεραν να το προσεγγίσουν, είδαν πως δεν είχε προλάβει να βυθιστεί.
Αμέσως μόλις κατέστη γνωστό το συμβάν συγκλήθηκε σύσκεψη στα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου - Δυτ. Ελλάδας - Ιονίου, προκειμένου να συντονιστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο η όλη επιχείρηση, υπό τον γενικό γραμματέα Τάσο Αποστολόπουλο σε συνεργασία του Περιφερειάρχη Απόστολο Κατσιφάρα και σε συνεννόηση με τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, και τον δήμαρχο του νησιού.
Οι 160 λαθρομετανάστες βρίσκονται στο Φισκάρδο της Κεφαλονιάς.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου