Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

Απέλαση όλων των λαθρομεταναστών ζητούν οι Έλληνες

Σκληραίνει τη στάση της η ελληνική κοινωνία απέναντι στους λαθρομετανάστες, αφού σύμφωνα με δημοσκόπηση της Alco για το Πρώτο Θέμα, περίπου 9 στους 10 ζητούν την απέλαση τους. Πιο συγκεκριμένα , στο ερώτημα για το μέλλον των λαθρομεταναστών στη χώρα μας, το 87% απαντά ότι θα πρέπει να απελαθούν και το 7% ζητά τη νομιμοποίηση τους. Όσον αφορά το ζήτημα της απονομής ελληνικής ιθαγένεια και δικαιώματος ψήφου σε μετανάστες μόνο με τυπικές προϋποθέσεις το 69% των πολιτών, διαφωνεί και το 21% συμφωνεί.

Μάλιστα, η άρνηση στην απονομή ιθαγένειας δεν είναι υψηλοί μόνο μεταξύ των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας (86%), αλλά και μεταξύ των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ (64%). Όσον αφορά το άσυλο, σύμφωνα με την έρευνα της ALCO, το 48% των πολιτών, ζητά την κατάργησή του, ενώ το 40% εκτιμά ότι πρέπει να μείνει ως έχει.


«Πρέπει να σταματήσουν οι απεργίες των Μέσων»
Στην ίδια έρευνα καταγράφεται και η γνώμη των πολιτών για τις απεργίες στα μέσα μεταφοράς. Το 51% των πολιτών θεωρούν ότι οι απεργίες είναι αδικαιόλογητες, σε αντίθεση με το 46% που τις θεωρεί δικαιολογημένες ενώ και οι δύο τάσεις καλούν τους εργαζόμενους στα μέσα να σταματήσουν τις απεργίες.

Αισθάνονται ανασφαλείς
Σε άλλη δημοσκόπηση της Public Issue για την Καθημερινή της Κυριακής, το 83% των ερωτηθέντων δηλώνει ανασφαλής σε ό,τι αφορά το μέλλον τους, ενώ το 57% θεωρεί ότι η οικονομική του κατάσταση θα επιδεινωθεί.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου