Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Μας δηλητηριάζουν από τα κατεχόμενα...

Η διάνοιξη των οδοφραγμάτων, έχει επιφέρει πολλαπλές συνέπειες για την κυριαρχία της Κυπριακής Δημοκρατίας, ενώ έχει δημιουργήσει ρωγμές στην αντιστασιακή συνείδηση των Ελλήνων Κυπρίων. Πέραν των δυσμενών για την ελληνική πλευρά αποτελεσμάτων, το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Σημερινή», αποκαλύπτει πως γεωργικά προϊόντα, προερχόμενα από τα κατεχόμενα, διοχετεύονται στην κυπριακή αγορά και είναι ακατάλληλα για κατανάλωση!

Βάσει του δημοσιεύματος, στην περιοχή της κατεχόμενης Μιας Μηλιάς παράγεται μεγάλη ποσότητα γεωργικών προϊόντων, τα οποία διοχετεύονται από Ευρωπαίους αλλοδαπούς, που εργάζονται για λογαριασμό Ελληνοκυπρίων ή Τουρκοκυπρίων εμπόρων, ή και μικτών δικοινοτικών συνεταιρισμών.


Τα προϊόντα εισάγονται στις λαϊκές αγορές στις ελεύθερες περιοχές, προκειμένου να καταναλωθούν εντός δυο-τριών ημερών για να μήν παρατηρηθούν τα συμπτώματα σήψης στα ψυγεία. Ο κύριος λόγος της ακαταλληλότητας των προϊόντων, είναι ότι ο χώρος παραγωγής τους γειτνιάζει με τις δεξαμενές του Συμβουλίου Υδατοπρομήθειας Λευκωσίας, οι οποίες ξεχείλισαν και έχουν βρωμίσει την περιοχή.

Η ελληνική πλευρά είναι σε πολλαπλά επίπεδα ζημιωμένη από τη διάνοιξη των οδοφραγμάτων, και το τελευταίο παράδειγμα εισαγωγής ακατάλληλων γεωργικών προϊόντων, επηρεάζει άμεσα την υγεία μας. Πέραν αυτού όμως, κακίζουμε τη συνέχιση της «ελεύθερης διακίνησης» στα κατεχόμενα για πολλούς λόγους:

1. Έχει καταστήσει την εικονα διεθνώς πως δεν υπάρχει πλέον «Νεκρή Ζώνη» και πως με τη διάνοιξη οδοφραγμάτων, έχει πέσει το τείχος της κατοχής.

2. Οι Ελληνοκύπριοι προσδίδουν νομιμοφροσύνη στις κατοχικές αρχές με την επίδειξη διαβατηρίου για διέλευση στα κατεχόμενα, τα οποία ελεγχόμενα από τον τουρκικό στρατό, θέτουν σοβαρό ζήτημα για την ασφάλεια των Ελληνοκυπρίων στην τουρκοκρατούμενη περιοχή.

3. Η Κυπριακή Δημοκρατία χάνει μεγάλο μέρος από την κυριαρχία της, λόγω της ελάττωσης φύλαξης της Πράσινης Γραμμής και της ανεμπόδιστης εισροής λαθρομεταναστών από τα κατεχόμενα.

4. Επίσης, η γειτνίαση με το ψευδοκράτος, που αποτελεί καταφύγιο διεθνών παρανόμων και οι οποίοι έχουν μετατρέψει τη κατεχόμενη γη μας, σε επίγειο παράδεισο για τους εμπόρους ναρκωτικών, λευκής σαρκός και ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, επιβάλλει την αύξηση ελέγχου της Γραμμής Κατάπαυσης του Πυρός και όχι το αντίστροφο.

5. Τέλος, η συνήθεια στη ζωή των Κυπρίων να μεταβαίνουν «τα σύνορα», πλήττει ανεπανόρθωτα το εθνικό αίσθημα αντίστασης και απελευθέρωσης, ενώ σε συνδυασμό με τα αδιέξοδα της ομοσπονδιακής πολιτικής, καθιστούν τη Διχοτόμιση ως τη ρεαλιστική λύση στη συνείδηση των Κυπρίων.

Η κυβέρνηση οφείλει να προστατέψει τις ελεύθερες περιοχές και την κυριαρχία της Κυπριακής Δημοκρατίας κλείνοντας τα οδοφράγματα, και διαφωτίζοντας τη διεθνή κοινή γνώμη ότι ο πραγματικός λόγος για τους περιορισμούς της ελεύθερης διακίνησης και εγκατάστασης, είναι η συνεχιζόμενη τουρκική κατοχή και η δημογραφική αλλοίωση των κατεχόμενων ελληνικών περιοχών, μέσω του σχεδιασμένου εποικισμού.

Απαιτούμε την αποκατάσταση της εθνικής μας αξιοπρέπειας και την χάραξη γραμμής Απελευθέρωσης-Αυτοδιάθεσης για την ιδιαίτερη μας πατρίδα, Κύπρο!


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

apoellas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου