Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

Μας προέκυψε και η «Κάρτα του Μετανάστη»

Νομιμοποιούν και μονιμοποιούν μαζικά αλλοδαπούς!

Ξαφνικά, προέκυψε και... κάρτα μετανάστη! Η κυβέρνηση, βρήκε έναν έμμεσο τρόπο να νομιμοποιήσει μαζικά μετανάστες, «φυτεύοντάς» τους στον κοινωνικό κορμό, προκειμένου να διαλύσει τον εθνικό. Όπως λοιπόν μάθαμε, το υπουργείο Εσωτερικών προχωρά στην ταχύτερη, διαφανή και ασφαλέστερη ολοκλήρωση της διαδικασίας έκδοσης των αδειών διαμονής, με την κάρτα μετανάστη, για τους νόμιμους, με τις «υπηρεσίες αλλοδαπών μιας στάσης» στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις. Τώρα, μερικές διευκρινίσεις, γιατί πολλά δεν είναι γνωστά στο ευρύ κοινό.
Δεν διάβασαν τον Καλλικράτη...
Το ΠΑΣΟΚ, μέσω του Καλλικράτη, που όπως αποδεικνύεται, λίγοι διάβασαν, έβαλε καπέλο στους αιρετούς περιφερειάρχες (και η ΝΔ, αλλά και τα κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης «ροχαλίζουν»...), επτά διορισμένους γενικούς γραμματείς αποκεντρωμένων διοικήσεων, με διευρυμένες αρμοδιότητες σε θέματα που αφορούν στη διαχείριση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ (σιγά μην τα αφήνανε στους «διακοσμητικούς», όπως τους καταντούν, αιρετούς περιφερειάρχες), αλλά και τα θέματα αδειών παραμονής και μετανάστευσης...
Βγάζουν λοιπόν εκτός τις περιφέρειες και τους δήμους, που μέχρι σήμερα εμπλέκονταν στη διαδικασία, για να ελέγξουν απόλυτα το ποιος, που και πόσοι θα πάρουν αυτές τις άδειες, μειώνοντας βέβαια κατ' αυτόν τον τρόπο, τη δυνατότητα ελέγχου του τι και πως το κάνουν! Με λίγα λόγια, όλα θα περνούν από άτομα, που δεν λογοδοτούν στην κοινωνία! Όλα μελετημένα στην εντέλεια!
Προνοούν» μόνο για τους μετανάστες!
Προσέξτε τι λέει το υπουργείο Εσωτερικών: «Αποτέλεσμα αυτού του ‘Καλλικράτη' των υπηρεσιών μετανάστευσης, θα είναι η ταχύτερη, πιο διαφανής και ασφαλέστερη ολοκλήρωση της διαδικασίας έκδοσης των αδειών διαμονής με τη μορφή της κάρτας μετανάστη, ενώ επίσης η σημαντική μείωση της ταλαιπωρίας του συναλλασσόμενου κοινού, καθώς και της συχνής προστριβής του με τους υπαλλήλους των αρμόδιων υπηρεσιών. Έτσι, οι υπηρεσίες των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων της χώρας θα είναι εν τέλει σε θέση να υποδεχθούν αποτελεσματικά το νέο και απαιτητικό σε ασφάλεια θεσμό της κάρτας μετανάστη (αυτοτελές έγγραφο), που θα ξεκινήσει να υλοποιείται τους αμέσως προσεχείς μήνες». Σύμφωνα με πληροφορίες του «ΕΚ», ήδη στο ΥΠΕΣ αναζητούν τους «κατάλληλους» (δηλαδή «δικούς τους» υπαλλήλους), που θα ενισχύσουν αυτή τη διαδικασία νομιμοποίησης και μονιμοποίησης, η οποία φυσικά πλαισιώνεται και από το (εξωφρενικό) μέτρο που ανήγγειλε η κυβέρνηση, για τη μείωση του αριθμού των ενσήμων που προβλέπονται για τη νομιμοποίηση. Είναι πλέον παραπάνω από φανερό, ότι τα συμβάντα των τελευταίων ημερών αποτελούσαν ένα καλοστημένο θέατρο, ώστε να δημιουργηθούν οι συνθήκες για να περάσει ο κατά την κυβέρνηση «εξορθολογισμός» του πλαισίου νομιμοποίησης, ο οποίος φυσικά το μόνο που προβλέπει, είναι «διευκολύνσεις πάσης φύσεως σε αυτούς που εισήλθαν λαθραία στη χώρα.
Παραλογισμός και ολοκληρωτισμός
Προσέξτε τώρα και τον απόλυτο παραλογισμό, αλλά και τον ολοκληρωτισμό που εκπέμπουν αυτές οι εθνοκτόνες και προδοτικές ρυθμίσεις: σε κάθε δήμο της χώρας και σύμφωνα με τις διατάξεις του ‘Καλλικράτη', ιδρύεται υποχρεωτικά ένα Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών, στο οποίο και ανατίθεται η ενεργός προώθηση της κοινωνικής ένταξης των «νομίμων» μεταναστών που ζουν εκεί. Στην ουσία, με όλα τα παραπάνω, επιβάλλεται ετσιθελικά από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ η παρουσία των λαθρομεταναστών, ακόμα και σε τόπους όπου υπάρχει πολύ μεγάλη και μαζική αντίδραση για την παρουσία τους και με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την κοινωνική ειρήνη και την ασφάλεια των κατοίκων. «Δημοκρατία» αλά αριστερά...
elkosmos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου