Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

Ο «φόρος της δεκάτης» επιστρέφει για τους Ελληνοκύπριους της Καρπασίας

Ο “φόρος της δεκάτης”, επιβάλλεται στους Ελληνοκύπριους εγκλωβισμένους της Καρπασίας, από τον τουρκικό στρατό κατοχής και τους “Γκρίζους Λύκους”, που επικαλούνται «ανάγκες» για τη συντήρηση στρατοπέδων του κατοχικού στρατού και την ανέγερση τζαμιών, σύμφωνα με τη Συντονιστική Επιτροπή Καρπασίας.
"Ο οθωμανικός φόρος της δεκάτης (10% στην αξία των προϊόντων ή παράδοση του 10% της παραγωγής), επιβλήθηκε ξανά στους εγκλωβισμένους, από τον τουρκικό στρατό κατοχής και τους "Γκρίζους Λύκους", που από κοινού ασκούν την εξουσία στη μαρτυρική Χερσόνησο", καταγγέλλει σε ανακοίνωση της η Επιτροπή.

"Οι Έλληνες, που παραμένουν ακόμα στη γη τους, υφίστανται τον εξευτελισμό και την οικονομική αφαίμαξη για να συντηρείται ο κατοχικός στρατός και να ανεγερθούν καινούρια τζαμιά στην Καρπασία", αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Σύμφωνα με την Επιτροπή, το κατοχικό καθεστώς ανέφερε στους εγκλωβισμένους ότι η συνδρομή τους είναι “αναγκαία για βελτιώσεις στα στρατόπεδα 'Ακράδες΄ στον Αγιο Ανδρόνικο και 'Μοναργάς' παρά το Μπογάζι, καθώς και για το χτίσιμο τζαμιών σε όλα τα ελληνικά χωριά της περιοχής".
Στο μεταξύ, οι Τούρκοι έποικοι εξακολουθούν να καρπούνται, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, μέρος των τροφίμων που αποστέλλει η κυπριακή κυβέρνηση στους εγκλωβισμένους της Καρπασίας, κάθε Τετάρτη, μέσω της Ειρηνευτικής Δύναμης του ΟΗΕ, όπως αναφέρει η Συντονιστική Επιτροπή Καρπασίας.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου