Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011

Ελληνική Θράκη: συνεχίζουμε να ξερνάμε…


Επισκέψεις του Τούρκου προξένου σε επιφανείς εκπροσώπους του ψηφοθηρικού θρακέζικου ραγιαδισμού
     Σε δύο από τους πλέον χαρακτηριστικούς επαγγελματίες τουρκολάγνους του τοπικού ελληνόφωνου πολιτικού κόσμου και ασκούμενους στα κλασικό θρακέζικο πολιτικό σπορ της τουρκολειχίας, βρέθηκε τις προάλλες ο τουρκοπρόξενος στην Κομοτηνή Μουσταφά Σαρνίτς, στα πλαίσια των…επισκέψεων αβροφροσύνης, που πραγματοποιεί μετά τις τοπικές εκλογές. Ο λόγος για τον δήμαρχο Αβδήρων Βασίλη Τσολακίδη και τον δήμαρχο Τοπείρου Στέλιο Χατζηευαγγέλου. Και για τον τελευταίο θα σας θυμίσουμε βεβαίως το πλέον πρόσφατό του ανδραγάθημα που είναι η μαζική δωρεάν μεταφορά δημοτών της περιοχής του για να ψωνίζουν σε παζάρια επί τουρκικού εδάφους, γεγονός που ανέδειξε το περασμένο φθινόπωρο ο «Αντιφωνητής» και προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις στην Ξάνθη (και από τον Εμπορικό Σύλλογο της πόλης) σε βάρος του  κυρ-δήμαρχου. Μην ξεχνούμε όμως και την παρουσία και των δύο το περασμένο καλοκαίρι στο πανηγύρι που διοργανώνουν στην Προύσα οι…Τούρκοι της Δυτικής Θράκης, ένα πανηγύρι στο οποίο δεσπόζουν τα λάβαρα του Κεμάλ, τα γνωστά αλυτρωτικά κηρύγματα, ενώ φυσικά εμφανίζονται και οι γνωστές σημαίες της Ανεξάρτητης Θράκης.
Ε, πείτε μου εσείς τώρα; Είναι μετά να μην τους επισκέπτεται ο αφέντης Σαρνίτς; Αυτούς ξέρει, αυτούς εμπιστεύεται! Οπότε απολαύστε πλέον και το σχετικό ρεπορτάζ της «Μπιρλίκ» στις 9-2-2011 (σε μετάφραση Μ.Κ.):
    «Ο πρόξενος Σάρνιτς…επισκέφτηκε στις 7 Φεβρουαρίου τους δήμους Αβδήρων και Τοπείρου. Τη Δευτέρα επισκέφτηκε πρώτα τον δήμαρχο Τόπειρου Στέλιο Χατζηευαγγέλου στο γραφείο του. Στην συνάντηση παρέστησαν ο αντιδήμαρχος Τόπειρου Ναζίφ Ναζίφογλου κι ο δημοτικός σύμβουλος-δικηγόρος Οζέρ Ταλάτογλου.
     Μετά τον δήμο Τοπείρου έγινε επίσκεψη στον δήμο Αβδήρων. O πρόξενος Σάρνιτς επισκέφτηκε τον δήμαρχο Αβδήρων Βασίλη Τσολακίδη στο γραφείο του. Στην συνάντηση παρέστησαν οι αντιδήμαρχοι Μπιρόλ Ιντζεμεχμέτ. Οζέλ Ρασίμ, Γιώργος Παραστατίδης και Σωκράτης Ξανθόπουλος. Ο πρόξενος Μουσταφά Σάρνιτς είχε συναντήσεις με τους δύο αυτούς δημάρχους που διήρκεσαν 45 λεπτά. Ο πρόξενος και οι δήμαρχοι σχετικά με τις συναντήσεις έκαναν τις ακόλουθες δηλώσεις.
    Πρόξενος Μ.Σαρνίτς: «Συνεχίζοντας τις επισκέψεις ευγένειας, σήμερα επισκέφτηκα τον δήμαρχο Τοπείρου Στέλιο Χατζηευαγγέλου και τον δήμαρχο Αβδήρων Βασίλη Τσολακίδη που κέρδισαν στις εκλογές. Τους ευχήθηκα να έχουν επιτυχίες. Συζητήσαμε πολλά θέματα. Ειδικότερα αναφέρθηκα στο δυναμικό που έχει αυτή η περιοχή στους τομείς της γεωργίας, της κτηνοτροφίας και του τουρισμού, και στο πώς πρέπει αυτό το δυναμικό να κινητοποιηθεί. Εκείνοι συμφώνησαν με τις απόψεις μου. Ευχαρίστησα ιδιαίτερα τους αξιότιμους δημάρχους για την αποφασιστικότητα που επέδειξαν στο θέμα της ενεργοποίησης του Δικτύου Δήμων. Πραγματικά είναι ένας πολύ όμορφος μηχανισμός που πρέπει να ζωντανέψει και να κινητοποιηθεί. Ανέφερα πως εμείς ως προξενείο θα μεσολαβήσουμε στις επίσημες αρχές για την ανάπτυξη των επαφών». 
    Δήμαρχος Τοπείρου Στ.Χατζηευαγγέλου: «Σήμερα αισθάνομαι μεγάλη ευχαρίστηση διότι φιλοξενώ τον πρόξενο της Τουρκικής Δημοκρατίας. Είχαμε μια αμοιβαία ανταλλαγή απόψεων για τα θέματα της οικονομίας, του πολιτισμού και του τουρισμού, που ενδιαφέρουν τους πολίτες των δύο χωρών. Εμείς στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μας ελπίζουμε να μπορέσουμε να συμβάλλουμε. Για μια ακόμη φορά φάνηκε ότι οι σχέσεις των δύο χωρών πρέπει να βρίσκονται στο πλαίσιο της ειρηνικής συνύπαρξης. Εμείς στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μας, όπως κάναμε μέχρι σήμερα, έτσι και από τώρα και πέρα, θα συνεχίσουμε να συμβάλλουμε προς αυτή τη κατεύθυνση. Μέσα από εσάς, θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κύριο πρόξενο για τα καλά του λόγια». 
    Δήμαρχος Αβδήρων Β.Τσολακίδης: «Αισθανθήκαμε μεγάλη ευχαρίστηση που φιλοξενήσαμε στη Γενησέα στη πρωτεύουσα του δήμου μας, τον πρόξενο της Τουρκίας στην περιοχή μας. Τον ενημέρωσα για τον δήμο μας και τις προσπάθειες μας. Συζητήσαμε για τον Καλλικράτη και για κάποιες δυσκολίες που υπάρχουν στην εφαρμογή του. Με τον κύριο πρόξενο γνωριζόμαστε εδώ και αρκετό καιρό. Ανταλλάξαμε απόψεις σχετικά με την περαιτέρω ανάπτυξη της συνεργασίας μας. Επίσης αναφερθήκαμε στο θέμα των κινήσεων που μπορούμε να κάνουμε συνεργαζόμενοι με δήμους της Τουρκίας». 
    Τα είπαν όλα λοιπόν και δεν έχουμε καμμία αμφιβολία ότι και οι δύο θα πραγματοποιήσουν όσα (φιλοτουρκικά) δεσμεύτηκαν. Το φιλοσοφικό ερώτημα είναι απλώς έως πότε θα ανεχόμαστε ως τοπική κοινωνία να βλέπουμε διάφορους απίθανους που παριστάνουν τους…πολιτικούς, να παίζουν τα επικίνδυνα ψηφοτσομπάνικα παιχνίδια τους σε βάρος της εθνικής ασφάλειας της Θράκης - και ειδικά σε μια εποχή που οι οικονομικές και διπλωματικές πιέσεις της Τουρκίας κλιμακώνονται συνεχώς και τόσα πολλά πια διακυβεύονται για την περιοχή μας. Μήπως είναι καιρός ν’ αρχίσουμε σιγά-σιγά πλέον τις μηνύσεις και οποιεσδήποτε άλλες δυνητικές κινήσεις νομικού ακτιβισμού κάθε φορά που θα σημειώνονται κρούσματα εμετικής υποτέλειας και δουλικότητας από βουλευτίδια, δημαρχίδια, ετέρους αυτοδιοικητικούς ανθυποτζουτζέδες  και γενικώς όλους τους εν Θράκη (και όχι μόνο) προσκυνημένους; Μήπως πράγματι είναι πλέον καιρός;
     Υ.Γ. Ξαναθυμηθείτε και απολαύστε πάλι παρακάτω φωτογραφίες από το πανηγύρι της Προύσας (παρέα και με τους μειονοτικούς βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Χατζηοσμάν και Μάντατζη)…


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου