Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

Βρισκόμαστε κατηγορούμενοι από τους... Σκοπιανούς, στη Χάγη!

180311-skopianoiΕκεί μας κατάντησαν οι αστικές κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ: να συρόμαστε στα δικαστήρια από τους ψευτομακεδόνες Σκοπιανούς, οι οποίοι οικειοποιούνται τα ιστορικά μας σύμβολα, αντί να τους καθίζουμε εμείς στο σκαμνί για τους αλυτρωτισμούς τους της κακιάς ώρας. Αλλά, όταν δεν τους χτυπάμε, αποθρασύνονται! Από τις 21 ως τις 31 Μαρτίου, εκδικάζεται λοιπόν στη Χάγη η προσφυγή των Σκοπίων εναντίον της χώρας μας, για το βέτο που άσκησε το 2008 η Αθήνα στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, στο Βουκουρέστι. Οι Σκοπιανοί φωνάζουν για δήθεν παραβίαση της Ενδιάμεσης Συμφωνίας του 1995, λέγοντας ότι η Αθήνα είχε δεσμευτεί να μη θέσει προσκόμματα στην ενταξιακή τους πορεία στο ΝΑΤΟ και σε άλλους διεθνείς οργανισμούς.

Ομόφωνη... πόρτα στα Σκόπια
Φυσικά, δεν έχουν πάτημα. Βέτο δεν υπήρξε. Απειλή άσκησης δικαιώματος αρνησικυρίας, ναι, υπήρξε, αλλά μέχρι εκεί. Μπροστά σε αυτή την απειλή, οι σύμμαχοί μας (και οι «σύμμαχοί» μας) έκαναν πίσω και απρόθυμα, ψήφισαν όπως ψήφισαν και ΟΜΟΦΩΝΑ. Φυσικά, οι Σκοπιανοί δεν πάνε πουθενά... Ας στραφούν κατά όλων των κρατών-μελών του ΝΑΤΟ ή της Συμμαχίας στο σύνολό της. Όμως, το πρόβλημα βρίσκεται αλλού: αντί να κατηγορούμε εμείς τους Σκοπιανούς για τη χρήση εκ μέρους τους των εθνικών μας συμβόλων, την οικειοποίηση της ιστορίας μας και τους γελοίους όσο και εξωφρενικούς αλυτρωτισμούς τους (βλέπετε χάρτες που «περιλαμβάνουν» τη Θεσσαλονίκη στα... Σκόπια!), βρισκόμαστε και... κατηγορούμενοι! Και αυτό γιατί οι αστικές ελληνικές κυβερνήσεις από το 1995 και μετά, δεν έκαναν το στοιχειώδες: να φτιάξουν έναν ογκώδη φάκελο, με τις παραβιάσεις των δικαιωμάτων των μειονοτήτων στα Σκόπια (βλέπετε σφαγή Αλβανόφωνων στο Λούμποτεν, το 2001, για την οποία ουδείς Σλαβόφωνος τιμωρήθηκε, αλλά και απόκρυψη στατιστικών για τους χιλιάδες Ελληνόφωνους των Σκοπίων), τους αλυτρωτισμούς της κακιάς ώρας και την οικειοποίηση της ελληνικής ιστορίας, προωθούσαν «οικονομικές συμφωνίες», νομίζοντας ότι έτσι μπορούν να εξαγοράσουν τον κάθε Γκρουέφσκι, ο οποίος σημειωτέον, μας προέκυψε και γενίτσαρος...
Πήραν το μάθημα;
Ελπίζουμε οι «πρωτάρηδες» και πάσης φύσεως ενδοτικοί στο ελληνικό ΥΠΕΞ και στην ελληνική κυβέρνηση γενικότερα, να πήραν το μάθημα. Γιατί όπως και να το κάνεις, είναι εξευτελιστικό να σε «σέρνουν» στα δικαστήρια οι άνευ ταυτότητας και «ξυπόλυτοι» γείτονες. Άσχετα αν δεν τους βγει, όπως είναι το πιθανότερο, η παρτίδα, μιας και είναι οι τελευταίοι που δικαιούνται να επικαλούνται το διεθνές Δίκαιο... Από εκεί και πέρα: άσχετα από το ότι η ελληνική πλευρά θα παρουσιάσει τις ελληνικές θέσεις, εκθέτοντας τα πολλά «ανομήματα» των Σκοπιανών, καλό θα ήταν να γίνουμε πιο αποφασιστικοί, όταν έχουμε να κάνουμε με τέτοιους γείτονες. Αλλιώς, θα υποστούμε και άλλες ταπεινώσεις.
elkosmos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου