Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

Βενιζέλος: Δεν μπορώ να υποσχεθώ ότι δεν θα πάρω άλλα μέτρα

  • Δεν έχουν ιδέα που οδηγούν την χώρα. Βαδίζουν στα τυφλά με μόνη ελπίδα τους ότι θα υπάρχουν αρκετά ελικόπτερα κατά την βίαιη απόπειρα εξόδου τους από την χώρα
  • Άκρως επικίνδυνοι είναι οι ανίκανοι και αδαείς κυβερνώντες, όπως αποδεικνύεται από τις δηλώσεις του "καλύτερου" του ΠΑΣΟΚ!
  • Κάποιος πρέπει να πει στον κύριο Βενιζέλο πως τα μόνα μέτρα που μπορεί να πάρει είναι του κελιού που τον περιμένει ή...
«Δεν μπορεί να ερχόμαστε κάθε λίγο με νέα μέτρα. Όμως δεν μπορώ να σας κάνω δήλωση ότι δεν θα ξαναεισηγηθώ να επιβληθούν νέα πρόσθετα μέτρα. Μπορώ όμως να σας διαβεβαιώσω ότι, μαζί με τους συνεργάτες μου, θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να εκτελέσουμε τον προϋπολογισμό χωρίς πρόσθετα μέτρα, αλλά αυτό θα εξαρτηθεί από τα αποτελέσματα της φορολογικής διοίκησης».
Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, στην οποία ολοκληρώνεται σήμερα και η δεύτερη ανάγνωση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος.
«Συμμερίζομαι και εγώ την δική σας αγωνία αλλά και όλων των Ελλήνων πολιτών για το που βρίσκεται η χώρα. Πρέπει να πω όμως ότι μόνο αν δουλέψουμε πειθαρχημένα και συστηματικά θα πάει καλά η χώρα», τόνισε ο υπουργός Οικονομικών.
Παράλληλα μίλησε για άδικα μέτρα επισημαίνοντας ότι η χώρα δεν είχε απέναντι στους δανειστές της τα χρονικά, οικονομικά και πολιτικά περιθώρια για να επιλέξει άλλες λύσεις.
Χαρακτήρισε «αδιανόητα μεγάλη την φορολογική επιβάρυνση, κυρίως, όπως είπε, «αυτών που είναι αναγκασμένοι να δηλώνουν τα εισοδήματα τους» και πρόσθεσε ότι πρέπει αμέσως μετά τις 30 Ιουνίου να συνοδευτούν με μέτρα αντιρρόπησης.
«Θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να διορθωθούν οι μεγάλες αδικίες. Όμως να ξέρετε ότι απέναντι μας συναντάμε τείχος. Έπρεπε να κλείσουμε τα ζητήματα και έπρεπε να κλείσουν οι αριθμοί. Εμείς είμαστε υπόλογοι απέναντι σε ανθρώπους, δυστυχώς οι συνομιλητές μας υπολογίζουν μόνο αριθμούς. Προκειμένου η λίστα να γίνει αποδεκτή από τους δανειστές μας έπρεπε αναγκαστικά να καταφύγουμε σε βαριά μέτρα κυρίως στο φόρο εισοδήματος», τόνισε ο κ. Βενιζέλος και συμπλήρωσε:
«Καλούμαστε να πάρουμε αποφάσεις που αφορούν όχι στην επόμενη ή μεθεπόμενη Βουλή αλλά στις επόμενες 10ετίες. Μετά το σκληρό πυρήνα της κρίσης που υπολογίζουμε να είναι το 2015, θα μπορεί η Ελλάδα να ξαναβρεθεί στην ομάδα των φυσιολογικών, ανεξάρτητων χωρών, θα μπορεί να είναι έστω και με δυσπιστία μέσα στις αγορές».
Τέλος, ο κ. Βενιζέλος έκανε έκκληση για μια ακόμα φορά για συναίνεση καλώντας όλους να αναλάβουν τις ευθύνες τους και τονίζοντας ότι αυτό έπρεπε να απορρέει από το ένστικτο της εθνικής συνείδησης και όχι να επιβάλλεται από τους εταίρους.
«Η πρόσκληση μου προς ΝΔ και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης να πάμε όλοι μαζί στη διαπραγμάτευση είναι ανοικτή και μπορεί να γίνει εύκολα δεκτή γιατί είναι αντικείμενα στα οποία η αντιπολίτευση δίνει βάρος» κατέληξε ο υπουργός Οικονομικών.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου