Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

Τελικώς ασχολήθηκαν – Στα χέρια της ασφάλειας Ζακύνθου η σπείρα των Αλβανών

Τελικά φαίνεται πως οι τοπικές της Ζακύνθου αποφάσισαν να ασχοληθούν με την εγκληματική οργάνωση που είχε σαρώσει όλο το νησί πραγματοποιώντας εισβολές σε σπίτια όπου τις περισσότερες φορές κατοικούσαν ηλικιωμένοι.
Πρόκειται (έκπληξη) για τρεις νεαρούς Αλβανούς οι οποίοι συνελήφθησαν από άνδρες της ασφαλείας Ζακύνθου, και κατηγορούνται για δεκατέσσερις (14) ληστείες, ενώ αναζητούνται ακόμα δύο άτομα. Οι πέντε τους, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., διαπιστώθηκε πως είχαν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα η οποία διέπραττε ληστείες σε βάρος ηλικιωμένων κατ΄ εξακολούθηση. Οι συλλήψεις τους έγιναν λίγο μετά τη ληστεία που διέπραξαν στο σπίτι ηλικιωμένων στο Γαϊτάνι της Ζακύνθου. Κατά τις έρευνες των αστυνομικών δυνάμεων για τη σύλληψη των δραστών ληστείας, εντοπίστηκαν οι τρεις κακοποιοί, ενώ στην κατοχή τους βρέθηκαν ένας λοστός και ένα ζευγάρι κάλτσες. Τα μέλη της ομάδας δρούσαν τις πρωινές ώρες, εντόπιζαν σπίτια στα οποία διέμεναν ηλικιωμένοι και αφού παραβίαζαν πόρτες ή παράθυρα, έχοντας καλυμμένα τα χέρια τους με κάλτσες, εισέρχονταν εντός, τους ακινητοποιούσαν υπό την απειλή αιχμηρών αντικειμένων και με τη χρήση βίας τους αφαιρούσαν χρήματα, κοσμήματα και άλλα τιμαλφή. Φεύγοντας από τις οικίες έκοβαν το καλώδιο του τηλεφώνου.


Οι συλλήψεις βέβαια αλλοδαπών δεν τελειώνουν εδώ. Σημειώσατε:

- Πρωινές ώρες της 24 Ιουλίου, στον Άλιμο Αττικής, από Αστυνομικούς του Τ.Α. Αλίμου, συνελήφθησαν δύο (και άλλη έκπληξη) Αλβανοί, ηλικίας 24 και 21 ετών για «κλοπές κατά συναυτουργία». Ειδικότερα ο 21χρονος αλλοδαπός έγινε αντιληπτός από Αστυνομικούς του Τ.Α. Αλίμου να αφαιρεί αντικείμενα από αυτοκίνητο, που προηγουμένως είχε παραβιάσει και να επιβιβάζεται σε μοτοσυκλέτα που τον ανάμενε συνεργός του. Μετά από καταδίωξη, ακινητοποιήθηκαν και συνελήφθησαν. Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κάρτες τραπεζών, κινητά τηλέφωνα, radio cd , συσκευή πλοήγησης GPS , ενδύματα, γυαλιά ηλίου, CD , κατσαβίδια καθώς και άλλα αντικείμενα. Από την έρευνα-προανάκριση που διενεργήθηκε, προέκυψε ότι οι συλληφθέντες παραβιάζοντας τις κλειδαριές αυτοκινήτων ή σπάζοντας τα παράθυρα τους, στις περιοχές Αλίμου, Γλυφάδας, Βούλας, αφαιρούσαν από το εσωτερικό τους χρήματα, κινητά τηλέφωνα, ηλεκτρονικές συσκευές, ατομικά έγγραφα και άλλα αντικείμενα.

- Πρωινές ώρες της 26ης Ιουλίου, στον Άγιο Παντελεήμονα Αττικής, από Αστυνομικούς της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ.), συνελήφθησαν δύο υπήκοοι Γεωργίας, (είτε δεν είχαν προλάβει να γίνουν «ομογενείς», είτε δεν είχαν να δώσουν τα απαραίτητα χρήματα στη Γεωργία για να ελληνοποιηθούν με διαδικασίες fast-truck) ηλικίας 28 και 37 ετών, για «Σύσταση εγκληματικής οργάνωσης» και «Διακεκριμένες κλοπές κατ΄ επάγγελμα και κατ΄ εξακολούθηση».
Οι ανωτέρω λίγο πριν την σύλληψή τους είχαν αποπειραθεί να διαρρήξουν διαμέρισμα. Από την έρευνα-προανάκριση, που διενεργήθηκε από το Τ.Α. Αγίου Παντελεήμονα, προέκυψε ότι οι συλληφθέντες, μαζί με συνεργό τους, ο οποίος αναζητείται, είχαν συστήσει ομάδα που διέπραττε διαρρήξεις-κλοπές σε διαμερίσματα στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, από τα οποία αφαιρούσαν χρήματα, κοσμήματα, ρολόγια, φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές, κινητά τηλέφωνα, διαβατήρια, άδειες παραμονής, προσωπικά έγγραφα και άλλα αντικείμενα αξίας, τα οποία όπως δήλωσαν, στη συνέχεια πωλούσαν στην Ομόνοια και το Μοναστηράκι. Από την μέχρι στιγμής έρευνα προέκυψε ότι οι δράστες, κατά το τελευταίο δίμηνο, έχουν διαπράξει είκοσι τρείς (23) διαρρήξεις διαμερισμάτων στην ευρύτερη περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα.

- Στις 27 Ιουλίου από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας επιδίδονταν συστηματικά σε διαρρήξεις διαμερισμάτων και ακολούθως, σε κλοπές χρηματικών ποσών και πολύτιμων αντικειμένων από το εσωτερικό των οικιών. Το κύριο χαρακτηριστικό της δράσης τους, συνίστατο στην «ειδίκευση» των μελών της σπείρας στη διάρρηξη θωρακισμένων πορτών, χωρίς να αφήνουν εμφανή ίχνη. Ως μέλη της συμμορίας ταυτοτοποιήθηκαν δύο 35χρονοι Γεωργιανοί (το ίδιο πρόβλημα με τους ανωτέρω δεν είχαν προλάβει να γίνουν «ομογενείς») , οι οποίοι είχαν συλληφθεί τον Απρίλιο του 2011, από δικυκλιστές αστυνομικούς ομάδας «ΔΙ.ΑΣ», στην περιοχή της Ανάληψης, όταν σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο αυτοκίνητο όπου επέβαιναν, βρέθηκαν τρεις σάκοι ταξιδίου με πλήθος κλοπιμαίων (ηλεκτρονικές συσκευές, κοσμήματα, χαρτονομίσματα, κ.α) και διαρρηκτικών εργαλείων. Από την ενδελεχή έρευνα που ακολούθησε, προέκυψε ότι τα μέλη της συμμορίας, κατά το τελευταίο δίμηνο του 2010 και αρχές του 2011 διέρρηξαν τις θωρακισμένες πόρτες επτά διαμερισμάτων στην κεντρική και Ανατολική Θεσσαλονίκη, από όπου αφαίρεσαν πλήθος ηλεκτρικών συσκευών, ηλεκτρονικών Υπολογιστών, χρυσαφικών και χρηματικών ποσών. Εκτιμάται ότι η συνολική λεία της συμμορίας ξεπερνά τις 25.000 ευρώ. Το μεγαλύτερο μέρος των κλοπιμαίων αναγνωρίστηκε και αποδόθηκε ήδη στους ιδιοκτήτες τους.

Ποιο είναι τώρα το θέμα με τους συγκεκριμένους Γεωργιανούς;

Από τη σύλληψη τους τον Απρίλιο, ήταν απλώς ελεύθεροι μέχρι τον ορισμό της τακτικής δικάσιμου και είναι άγνωστο, εάν από τον Απρίλιο μέχρι και σήμερα είχαν διαπράξει και άλλες ληστείες. Τέλος και επειδή είχαν επάνω τους όλα εκείνα τα έγκυρα έγγραφα «νόμιμης» παρουσίας στη χώρα-ξενοδοχείο φυσικά δεν κινδυνεύουν με απέλαση. Αντίθετα μετά την επιβολή της εξοντωτικής ποινής από τα ελληνικά δικαστήρια, θα συνεχίσουν την επαγγελματική τους δραστηριότητα στην πάντα φιλόξενη χώρα μας.

Είναι άγνωστο εάν και πότε θελήσουν να ανανεώσουν τα χαρτιά τους θα τους επιτραπεί να συνεχίσουν να παραμένουν εδώ ή θα απελαθούν επειδή έχουν διαπράξει ληστείες. Το πιθανότερο να τους επιτραπεί να κάνουν ότι θέλουν. Ακόμη όμως και στη Γεωργία να επιστρέψουν μπορούν κάλλιστα να ξανάρθουν ως «ομογενείς» αυτή τη φορά.

Δεν μοιάζει, είναι κωμωδία.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου